Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Τσαλαφούτι από το Τυροκομείο Παπαθανασίου

Από πρόβειο γάλα, με μαλακή και κρεµώδης υφή και λευκό χρώµα µαζί µε γλυκιά γεύση και έντονη στον ουρανίσκο, που την ακολουθεί στρογγυλή, απαλή επίγευση µε διακριτικά αρώµατα από βότανα και λουλούδια του κάµπου.

Το Τσαλαφούτι του τυροκοµείου Παπαθανασίου παράγεται από 100% πρόβειο γάλα που προέρχεται από πρόβατα που βοσκούν στους ορεινούς όγκους της περιοχής της Τριχωνίδας µε την ισχυρή κτηνοτροφική παράδοση. Εξαιρετικά σηµαντική για τους ανθρώπους του τυροκοµείου είναι η ποιότητα του γάλακτος που παραλαµβάνουν πραγµατοποιώντας αυστηρούς ελέγχους σε καθηµερινή βάση και παρέχοντας τις κατάλληλες συµβουλευτικές υπηρεσίες στους κτηνοτρόφους µε τους οποίους συνεργάζονται σε σταθερή βάση. Η ιστορία των αδελφών Λάµπρου και Μιχάλη Παπαθανασίου από το Πεντάκορφο Ορεινής Τριχωνίδας ξεκίνησε το 1987, όταν αποφάσισαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους και να προσφέρουν στην αγορά αυθεντικά τυριά. Σήµερα  η παραγωγή γίνεται στην υπερσύγχρονη µονάδα µε σύστηµα ISO 22000 και απόλυτα φιλοπεριβαλλοντικό προφίλ, που βρίσκεται στο 8ο χλµ. της οδού Αγρινίου – Καρπενησίου χρησιµοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές σύµφωνα µε τα αυστηρότερα ποιοτικά πρότυπα και κριτήρια. Σύµφωνα µάλιστα µε τους ανθρώπους της επιχείρησης, η οποία διατηρεί παράλληλα ένα ισχυρό πρόσωπο εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης, αυτό αποτελεί την ουσία της πρακτικής του «micro-dairy», η οποία τελικά οδηγεί στην παραγωγή τυριών που φέρουν ισχυρή την ιδέα της γαστρονοµίας.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ξεκίνησε τη διαδροµή της το 1952 και έκτοτε η εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές µεθόδους παραγωγής Φέτας και οµοειδών τυριών, ώστε να...

BRANDING

Τυριά που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς παρασκευάζει εδώ και πάνω από 80 χρόνια το Τυροκομείο Μενιουδάκη.

REPORTS

Eναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο συνιστούν, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εμπειρία και της φετινής αναζήτησης της...

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...