Η καταχώρησή του στα Προϊόντα Προστατευόµενης Προέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου αποτελεί το ένα από τα δύο ελληνικά τυριά τυρογάλακτος του καταλόγου, έγινε το 1994. ∆ηµιουργός η εταιρεία Τζαφέττας ΑΕ, µε έδρα τον Τύρναβο, µια περιοχή της Θεσσαλίας µε µεγάλη κτηνοτροφική παράδοση, όπου λειτουργεί µία πρότυπη ιδιόκτητη εργοστασιακή µονάδα 3.500 τ.µ., µε υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισµό και άρτια εκπαιδευµένο προσωπικό. Εκεί µε την αυστηρή εφαρµογή πιστοποιηµένων Συστηµάτων ∆ιαχείρισης Ποιότητας σύµφωνα µε τα διεθνή πρότυπα ISO9001:2008, ISO 22000:2005 και IFS, διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας, η οποία έχει να παρουσιάσει τρεις γενιές επιτυχούς πορείας στο χώρο της τυροκοµίας. Η πρώτη ύλη που χρησιµοποιείται είναι αυστηρά επιλεγµένο αιγοπρόβειο γάλα, ενώ σηµειώνεται ότι οι συσκευασίες είναι πλήρως ανακυκλώσιµες, µε την εταιρεία να επενδύει συνεχώς σε νέα τεχνολογία και ανθρώπινο δυναµικό. Στα υπόλοιπα προϊόντα της Τζαφέττας Τυροκοµικά ανήκουν Κατσικίσιο Τυρί, Ελαφρύ Τυρί, Ξηρή Μυζήθρα, Ανθότυρο και Γαλοτύρι. Το Μανούρι καταναλώνεται κυρίως ως επιτραπέζιο τυρί και η πιο συχνή του χρήση είναι ως επιδόρπιο συνοδευόµενο από φρούτα, µέλι και ξηρούς καρπούς ή στις σαλάτες.
REPORTS
Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Μανούρι ΠΟΠ Τζαφέττα
Ένα ντελικάτο τυρί µε πλούσια κρεµώδη γεύση είναι το παραδοσιακό Μανούρι ΠΟΠ, που παράγεται αποκλειστικά από 100% αιγοπρόβειο ορό γάλακτος και αιγοπρόβεια κρέµα.
Σχετικά Άρθρα
REPORTS
Ξεκίνησε τη διαδροµή της το 1952 και έκτοτε η εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές µεθόδους παραγωγής Φέτας και οµοειδών τυριών, ώστε να...
BRANDING
Τυριά που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς παρασκευάζει εδώ και πάνω από 80 χρόνια το Τυροκομείο Μενιουδάκη.
REPORTS
Eναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο συνιστούν, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εμπειρία και της φετινής αναζήτησης της...
REPORTS
Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...
Διαβάστε επίσης
REPORTS
Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.
Χωρίς κατηγορία
Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...
REPORTS
Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.
REPORTS
Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...