Χτισµένο στο υψηλότερο σηµείο της Ίου, δίπλα στη φάρµα της οικογένειας, το Τυροκοµείο «∆ιασέλι» προσφέρει στον επισκέπτη µία εµπειρία γεύσεων καταµεσής του Αιγαίου. Αν και η σχέση της οικογένειας µε την πρωτογενή παραγωγή χάνεται στους αιώνες, η σύγχρονη ιστορία ξεκινά το 2010 µε επενδύσεις από τον ∆ηµήτρη Χάρο µε τη βοήθεια της γυναίκας του Ελένης για µία νέα σύγχρονη µονάδα τυροκόµισης, την οποία τροφοδοτεί το ιδιόκτητο κοπάδι µε περισσότερα από 400 κατσίκια.
REPORTS
Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Σκοτύρι Ίου Διασέλι
Το παραδοσιακό τυρί της Ίου, το κρεµώδες και απαλό Σκοτύρι µε την πικάντικη γεύση, παρασκευάζει στο τυροκοµείο του ο ∆ηµήτρης Χάρος µε συνταγή του προπάππου του.
Σχετικά Άρθρα
REPORTS
Ξεκίνησε τη διαδροµή της το 1952 και έκτοτε η εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές µεθόδους παραγωγής Φέτας και οµοειδών τυριών, ώστε να...
BRANDING
Τυριά που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς παρασκευάζει εδώ και πάνω από 80 χρόνια το Τυροκομείο Μενιουδάκη.
REPORTS
Eναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο συνιστούν, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εμπειρία και της φετινής αναζήτησης της...
REPORTS
Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...
Διαβάστε επίσης
REPORTS
Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.
Χωρίς κατηγορία
Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...
REPORTS
Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.
REPORTS
Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...