Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σχεδόν ιταλικό το βάθρο με τα καλύτερα τυριά στον κόσμο

Ιστορικό ρεκόρ για την Ιταλία, με την Parmigiano Reggiano, τη βουβαλίσια μοτσαρέλα από την Καμπανία και τη Crescenza stracchino να ανεβαίνουν στο βάθρο των 100 καλύτερων τυριών στον κόσμο βάσει του Taste Atlas, στον οποίο έχουν συμπεριληφθεί συνολικά 21 ιταλικά τυριά αφήνοντας πίσω την Γαλλία. Το Parmigiano Reggiano αναδείχθηκε το καλύτερο τυρί στον κόσμο το 2023.

Στην λίστα και η Burrata (έκτη), Grana Padano (ενδέκατος), Pecorino Romano (δεκάτος τρίτος), pecorino Sardo (δέκατος έβδομος), Pecorino Toscano (εικοστός) και πολλά άλλα ιταλικά τυριά, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ιταλικός συνεταιριστικός βραχύονας Coldiretti σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κατάταξης με τα «100 καλύτερα τυριά στον κόσμο» 2023-2024 που καταρτίστηκε από τον «Taste Atlas».

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα για την Ιταλία σημειώνει η Coldiretti, υπογραμμίζοντας την ήττα της Γαλλίας που μπορεί να υπολογίζει μόνο σε 20 τυριά που περιλαμβάνονται στην κατάταξη, με το διάσημο Saint-Andre να που κατατάσσεται μόλις στην έβδομη θέση. «Μια συντριπτική ιταλική νίκη που μειώνει το γαλλικό μεγαλείο», αναφέρει η οργάνωση. «Η πρόκληση μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας στην παραγωγή τυριού έχει στην πραγματικότητα μακρινές ρίζες, αν ο ίδιος ο στρατηγός Charles De Gaulle αναρωτιόταν πώς ήταν δυνατόν να κυβερνήσει τη Γαλλία που έχει περισσότερα τυριά από ημέρες στο ημερολόγιο.» σημειώνει.

Με τις πιο πρόσφατες κοινοτικές αναγνωρίσεις – συνεχίζει η Coldiretti – η Ιταλία μπορεί στην πραγματικότητα να υπολογίζει σε 55 τυριά ιταλικής προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (DOP/IGP) που προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία προστίθενται στα 524 τυριά που παρασκευάζονται σύμφωνα με παραδοσιακούς κανόνες και συνεχίζονται στο χρόνο για τουλάχιστον 25 ετών, εγγεγραμμένος σε περιφερειακό επίπεδο.

Και πέρα ​​από τις Άλπεις δείχνουν ότι εκτιμούν τα ιταλικά τυριά, λέει η Coldiretti, δεδομένου ότι οι εξαγωγές τους αυξήθηκαν κατά 15% σε αξία τους πρώτους εννέα μήνες του έτους και ετοιμάζονται να ξεπεράσουν τη συνολική αξία του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για ολόκληρο το 2023, επικαλούμένη τα στοιχεία της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας Istat.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...