Connect with us

Αναζήτηση

BRANDING

Τυρί για κάθε γούστο με αγνές πρώτες ύλες από τα ορεινά του Ρεθύμνου για το Τυροκομείο Μενιουδάκη

Τυριά που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς παρασκευάζει εδώ και πάνω από 80 χρόνια το Τυροκομείο Μενιουδάκη.

Το Τυροκοµείο Μενιουδάκη ιδρύθηκε το 1960 από τον Βαρδή Μενιουδάκη και στη συνέχεια ανέλαβαν οι γιοι του Μανώλης και Μιχαήλ, ενώ πλέον έχει περάσει στην τρίτη γενιά µε την συµµετοχή του Στέλιου Μενιουδάκη και του αδερφού του Βαρδή.

Ξεφυλλίστε και διαβάστε σε υψηλή ανάλυση την έκδοση The Top 50 του Τυροκόμου

Ακολουθώντας στα χνάρια του πατέρα του, ο Στέλιος Μενιουδάκης είναι απόφοιτος της Γαλακτοκοµικής Σχολής Ιωαννίνων, γεγονός που του επέτρεψε να συσσωρεύσει χρήσιµες γνώσεις για την παραγωγή ποιοτικών τυριών που ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες γεύσεις τους.

Η έδρα του τυροκοµείου βρίσκεται στο χωριό Κάτω Βαλσαµόνερο Ρεθύµνης και το γάλα που αξιοποιεί παρέχεται από παραγωγούς από τα γύρω, ηµιορεινά, κυρίως, χωριά σε απόσταση το πολύ έως και 20 χλµ., διασφαλίζοντας πως οι πρώτες ύλες που χρησιµοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων τους ξεχωρίζουν για την αγνότητά τους. Κατά τη διαδικασία παραγωγής από την οικογένεια Μενιουδάκη τηρούνται όλα τα απαραίτητα µέτρα ISO και HACCP, και υπάρχει αυστηρή επίβλεψη αποδεικνύοντας την δέσµευση του τυροκοµείου για την παραγωγή προϊόντων που είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Για την παραγωγή τυριών όπως η Γραβιέρα µε µπούκοβο και η Γραβιέρα µε θυµάρι το τυροκοµείο προµηθεύεται τα µπαχαρικά του από τοπικά καταστήµατα θέλοντας να διατηρήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα των προϊόντων του.

Σηµαντικό για την ταυτότητα του τυροκοµείου είναι ότι κατάφερε να καθιερωθεί στην συνείδηση των καταναλωτών, ήδη από την δεύτερη γενιά ιδιοκτησίας, χωρίς ιδιαίτερη προώθηση, καθαρά και µόνο από την ποιότητα των προϊόντων του.

Στο τυροκοµείο παράγονται µαλακά, ηµίσκληρα, όπως Λευκό τυρί άλµης, και σκληρά τυριά, όπως η Γραβιέρα Μενιουδάκη, η Γραβιέρα µε 4 πιπέρια, η Γραβιέρα θυµάρι, η Γραβιέρα µπούκοβου, κατσικίσια Γραβιέρα, Γραβιέρα καπνιστή, Ανθότυρος ξηρός, Ξυνόχοντρος, Ξυνοµυζήθρα και Ανθότυρος νωπός και Τυροµάλαµα. Άξιο αναφοράς είναι ότι παρέχονται προϊόντα µε µεγάλη γκάµα ωρίµανσης, ώστε να ανταποκρίνονται στα γούστα όλων των καταναλωτών.

Τα προϊόντα του Τυροκοµείου διατίθενται σε όλη την Κρήτη και στην Αθήνα, σε µεγάλα supermarket όπως ο Σκλαβενίτης και τα ΑΒ, αλλά και σε καταστήµατα ντελικατέσεν, ενώ κατόπιν συνεννόησης διανοµές γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Μεγαλύτερο δίκτυο διανοµής πάντα η ίδια ποιότητα

Να επεκτείνει το δίκτυο διανοµής της τυροκοµικής επιχείρησης επιθυµούν οι άνθρωποι του Τυροκοµείου Μενιουδάκης, έχοντας όµως πάντα ως πρώτο γνώµονα, όπως οι ίδιοι αναφέρουν χαρακτηριστικά, τη διατήρηση της ποιότητας, που δεν πρόκειται να διακυβευτεί απλά και µόνο για την αύξηση της παρουσίας του στην αγορά και για αύξηση της παραγόµενης ποσότητας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Eναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο συνιστούν, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εμπειρία και της φετινής αναζήτησης της...

REPORTS

Η ιστορία της οικογενειακής τυροκοµικής επιχείρησης Ρόζη ξεκινά περί το 1951 στο όρος Αραχναίο Αργολίδας ή Xέλι για τους ντόπιους µε τον συνονόµατο παππού...

REPORTS

Έντονη γεµάτη γεύση και πλούσια αρώµατα για το Αιγοπρόβειο Τυρί Σχάρας του Τυροκοµείου Αραπάκη, το οποίο έχει δηµιουργήσει το brand Elikon για να διαθέτει...

REPORTS

Με πρώτη ύλη από την ιδιόκτητη κτηνοτροφική µονάδα µε αγελάδες φυλής Χολστάιν παράγεται το 100% Αγελαδινό τυρί άλµης της εταιρείας Γαλακτοκοµικά Προϊόντα Σουλίου.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...