Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο διαγωνισμός World Cheese Awards 2024 ξεκινά την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024

Το World Cheese Awards, που διοργανώνεται από το Guild of Fine Food, θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 17 Νοεμβρίου 2024 στο Viseu, Πορτογαλία, στο Pavilhão Multiusos de Viseu.

Αυτό το παγκόσμιο γεγονός θα λάβει χώρα στο Viseu της Πορτογαλίας την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου και θα αποτελέσει μέρος ενός τοπικούφεστιβάλ τυριού, στο οποίο θα προσέλθουν αφοσιωμένοι τυροκόμοιαπό όλο τον κόσμο, για να παρουσιάσουνπάνω από 4,000 τυριά από περισσότερες από 40 χώρες. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, τους επαγγελματίες και τον τύπο, προσφέροντας πολλές δραστηριότητες για τους λάτρεις του τυριού.

Στατιστικά στοιχεία του διαγωνισμού World Cheese Awards 2024

  • 4.786 συμμετοχές
  • Αύξηση συμμετοχών κατά 6,1% σε σχέση με το 2023
  • Συμμετοχές από 47 διαφορετικές χώρες
  • 825 συμμετέχουσες εταιρείες
  • 240 κριτές από περισσότερα από 39 έθνη

Την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά την κρίσητης διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνωντου World Cheese Awards, όπου θα αποφασίσει τον παγκόσμιο πρωταθλητήτυριού. Η Guild of Fine Food και οι συνεργάτες της θα διοργανώσουν τακτικές περιηγήσεις στους πάγκους των τυριών το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει ένα χρηματικό έπαθλο και θα εξασφαλίσει για το προϊόν του τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση «great taste», η οποία αποτελεί ένδειξη ποιότητας και μπορεί να ενισχύσει τη φήμη του προϊόντος του, καθιστώντας το πιο ελκυστικό για τους καταναλωτές σε διεθνές επίπεδο.

Η εκδήλωση της προηγούμενης χρονιάς στο Trondheim της Νορβηγίας, κατέγραψε 4.502 συμμετοχές τυριών από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, με την ομάδα του Gangstad Gårdsysteri να λαμβάνει τη πρώτη θέση, παρουσιάζοντας το νικητήριο τυρί, Nidelven Blå, ένα μαλακό μπλε τυρί, εξάμηνης ωρίμανσης

Φέτος, ο John Farrand, διευθυντής της Guild of Fine Food, δηλώσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε το World Cheese Awards σε μια νέα χώρα φιλοξενίας, πραγματοποιώντας την εκδήλωση σε συνεργασία με την πόλη Viseu για τη 36η έκδοση του διαγωνισμού.”

Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους παραγωγούς να επιδείξουν την τέχνη τους και για τους καταναλωτές να ανακαλύψουν μοναδικές γεύσεις από όλο τον κόσμο.

https://gff.co.uk/for-producers/world-cheese-awards/

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πιστός στην απόφαση του να προχωρήσει στην αποεπένδυση παγκόσμιων εμπορικών σημάτων του παρέμεινε ο συνεταιριστικός κολοσσός της Νέας Ζηλανδίας, Fonterra, θέτοντας ως προτεραιότητα της...

REPORTS

«Καράβι που βουλιάζει» φαντάζει η αγορά βρεφικού γάλακτος στην Κίνα, με τους εγχώριους, αλλά και τους διεθνείς παραγωγούς να στρέφονται προς προϊόντα που προορίζονται...

REPORTS

Ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός Eko-Süd (Eco-Milk) στο Αζερμπαϊτζάν τιμά τις νομαδικές ρίζες και ανοίγει νέους δρόμους στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων

REPORTS

Στην παραγωγή ενός τυριού τύπου φέτας ποντάρει η Lactalis USA, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μια επένδυση ύψους 55 εκατ. δολαρίων για...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...