Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δυναμική εξωστρέφεια και επένδυση στην ποιότητα από την Ρούσσας ΑΕ

Ξεκίνησε τη διαδροµή της το 1952 και έκτοτε η εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές µεθόδους παραγωγής Φέτας και οµοειδών τυριών, ώστε να επιτύχει ένα πραγµατικά αυθεντικό προϊόν µε απαράµιλλη γεύση. Η τεχνογνωσία της προήλθε κατά κύριο λόγο από τους νοµάδες προγόνους της, τους Σαρακατσάνους, που για αιώνες µετακινούνταν µε τα κοπάδια τους από τα χειµαδιά στα ορεινά βοσκοτόπια Αγράφων και Πίνδου.

Η παραγωγική δυνατότητα, οι τεχνικές, το πρωτοποριακό πνεύµα και οι συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία, έρευνα και ανάπτυξη, σε συνδυασµό µε το όραµα της ηγεσίας της, την εµπειρία και την παράδοση της οικογένειας, εγγυώνται την άριστη ποιότητα των προϊόντων της και αποτελούν τους βασικούς λόγους που σταδιακά η εταιρεία εξελίχθηκε, από µικρή οικογενειακή επιχείρηση σε µία από τις µεγαλύτερες και πιο αξιόλογες ελληνικές βιοµηχανίες τυροκοµικών προϊόντων.

Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στον Αλµυρό Μαγνησίας, σε ένα τεχνολογικά υπερ-σύγχρονο εργοστάσιο µε υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας πιστοποιηµένες από διεθνείς οργανισµούς. Σήµερα η ετήσια δυναµικότητα παραγωγής του εργοστασίου υπερβαίνει τους 15.000 τόνους τυριού. Οµοίως η δυναµικότητα του συσκευαστηρίου µε εννιά εγκατεστηµένες αυτόµατες γραµµές συσκευασίας, ξεπερνά τα 500 τεµάχια ανά λεπτό.

Κορυφαία ποιότητα τυριών

Παρά τη συνεχή τεχνολογική ανάβάθµιση του εξοπλισµού, η εταιρεία εξακολουθεί να θεωρεί το εργοστάσιο απλά ως ένα µέσο βελτίωσης των παραδοσιακών τεχνικών και της παραγωγής σε άψογες συνθήκες υγιεινής, καθώς δεν επιθυµεί να διακινδυνεύσει την κορυφαία ποιότητα των τυριών της, που αποτελεί και το σηµαντικότερο ανταγωνιστικό της πλεονέκτηµα.

Yπήρξε πρωτοπόρος στην παραγωγή βιολογικής Φέτας στην Ελλάδα και παραµένει ο κυριότερος παραγωγός αυτού του προϊόντος που έχει διακριθεί επανειληµένα στους διεθνείς διαγωνισµούς ποιότητας. Επιπλέον, είναι ο µεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας συσκευασµένης Φέτας που ωριµάζει µε τον παραδοσιακό τρόπο σε ξύλινα βαρέλια από ξύλο οξιάς.

∆υναµική εξωστρέφεια

Η εταιρεία συνεχίζει µε διψήφιους ρυθµούς ανάπτυξης την ανοδική πορεία που διαγράφει τα τελευταία χρόνια µε τη δραστηριοποίηση στις αγορές του εξωτερικού να αποτελεί βασικό πυλώνα επίτευξης των στρατηγικών της στόχων. Σηµειώνεται ότι οι εξαγωγές φτάνουν µέχρι και στο 95% της ετήσιας παραγωγής της σε 40 χώρες.Αξίζει να σηµειωθεί ότι είναι σταθερή η παρουσία της εταιρείας σε µεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού, όπως η Sial µε στόχο να αφουγκραστεί κάθε φορά τις ανάγκες των καταναλωτών ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσµατικά στις προσφιλείς διατροφικές συνήθειες.

 

Σερί επενδύσεων και περιβαλλοντικό αποτύπωµα

Σε ό,τι αφορά τα επόµενα επενδυτικά σχέδιά της εταιρείας, ύψους 12 εκατ. ευρώ. αφορούν στην αυτοµατοποίηση των αποθηκών ηµιέτοιµου και έτοιµου συσκευασµένου προϊόντος. Προβλέπεται να αναπτυχθούν οι χώροι ωρίµανσης, ψύξης και αποθηκών υλικών συσκευασίας σε κτιριακές εγκαταστάσεις κάλυψης 6 στρεµµάτων µε  αυτόµατα ροµποτικά ράφια για ψυγείο δυναµικότητας 3.000 παλετοθέσεων, ωριµαντήριο 1.000 παλετοθέσεων και υλικών συσκευασίας 2.000 παλετοθέσεων.  Συµπληρωµατικά, η εταιρεία θα συνεχίσει να  επενδύει σε νέο παραγωγικό εξοπλισµό, σε µεγαλύτερα σιλό αποθήκευσης γάλακτος, τυρογάλακτος και απογάλακτος καθώς και σε επέκταση της ζώνης γάλακτος. Παράλληλα βρίσκεται στη φάση έγκρισης των όρων σύνδεσης τεσσάρων φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 165 MW που θα προσφέρουν 100% ενεργειακή αυτονοµία στη µονάδα παραγωγής και έγχυση της πλεονάζουσας ισχύος στο Εθνικό δίκτυο.

Great Taste Supreme Champion

Μια από τις κορυφαίες στιγµές για την εταιρεία ήταν το 2023 όταν για πρώτη φορά στην ιστορία των Great Taste Awards, του πιο έγκριτου διαγωνισµού γευσιγνωσίας στον κόσµο,  ένα ελληνικό, παραδοσιακό προϊόν, το Αυθεντικό Γαλοτύρι Π.Ο.Π. Ρούσσας, κατέκτησε την κορυφή µε Τρία Aστέρια γεύσης, το βραβείο Golden Fork for Greece αλλά και την ύψιστη διάκριση Great Taste Supreme Champion 2023. Μια διάκριση που απονέµεται κάθε χρόνο σε µόνο ένα προϊόν, από τα χιλιάδες τρόφιµα και ποτά που διαγωνίζονται από όλες τις χώρες του κόσµου.

Σχετικά Άρθρα

BRANDING

Τυριά που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς παρασκευάζει εδώ και πάνω από 80 χρόνια το Τυροκομείο Μενιουδάκη.

REPORTS

Eναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο συνιστούν, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εμπειρία και της φετινής αναζήτησης της...

REPORTS

Η ιστορία της οικογενειακής τυροκοµικής επιχείρησης Ρόζη ξεκινά περί το 1951 στο όρος Αραχναίο Αργολίδας ή Xέλι για τους ντόπιους µε τον συνονόµατο παππού...

REPORTS

Έντονη γεµάτη γεύση και πλούσια αρώµατα για το Αιγοπρόβειο Τυρί Σχάρας του Τυροκοµείου Αραπάκη, το οποίο έχει δηµιουργήσει το brand Elikon για να διαθέτει...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...