Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Όταν οι ομάδες γράφουν ιστορία

Με κτηνοτρόφους-µετόχους και ολόφρεσκο γάλα

Με κτηνοτρόφους-µετόχους και ολόφρεσκο γάλα

Κυµατοειδείς λόφοι, πράσινα λιβάδια και στο βάθος ένα συναρπαστικό τοπίο που διακρίνει την περιοχή της ∆ράµας. Σε αυτό το περιβάλλον και στις φάρµες των κτηνοτρόφων γεννιούνται τα εξαιρετικής ποιότητας γαλακτοκοµικά της ΝΕΟΓΑΛ, της Βιοµηχανίας Γάλακτος ∆ράµας ΑΕ, που ιδρύθηκε το 1964 και αποτελεί µία από τις πρώτες γαλακτοβιοµηχανίες της Βόρειας Ελλάδας.

Παράλληλα είναι µία από τις λίγες επιχειρήσεις που καταφέρνει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί διατηρώντας τον συνεταιριστικό της χαρακτήρα, καθώς όλοι οι παραγωγοί είναι και µέτοχοί της. Σε αυτό το κλίµα µεταξύ της εταιρείας και των παραγωγών της υπάρχουν εδώ και πολλές γενιές διαχρονικές συµβάσεις που βασίζονται στην εµπιστοσύνη και µεταφέρονται από πατέρα σε γιο.

Η ΝΕΟΓΑΛ παραλαµβάνει καθηµερινά αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα από τη φάρµα της και από τη ζώνη γάλακτος που βρίσκεται στο λεκανοπέδιο ∆ράµας και συγκεκριµένα από τους νοµούς ∆ράµας, Καβάλας και Σερρών. Η παραλαβή του γάλακτος γίνεται από τους σταθµούς πρόψυξης γάλακτος που υπάρχουν σε κάθε συνεργαζόµενο κτηνοτρόφο και µεταφέρεται στη συνέχεια µε ιδιόκτητα βυτιοφόρα οχήµατα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη ∆ράµα για επεξεργασία. Πρέπει να σηµειωθεί ότι η ΝΕΟΓΑΛ χρησιµοποιεί πιστοποιηµένα συστήµατα διαχείρισης ποιότητας κατά ISO 22000: 2005 και πιστοποιηµένο σύστηµα περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά IISO 14001:2015 και BRC.

Επίσης διαθέτει ένα σύγχρονο χηµείο για τον ποιοτικό έλεγχο, που εγγυάται ότι τα τελικά προϊόντα ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της νοµοθεσίας. Ας σηµειωθεί ότι η εταιρεία κατέχει το 4% περίπου του φρέσκου παστεριωµένου γάλακτος πανελλαδικά µε βάση τα σηµερινά δεδοµένα. Σε ό,τι αφορά τα τυροκοµικά προϊόντα της, όλα τα τυριά της ΝΕΟΓΑΛ παράγονται από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα στο σύγχρονο τυροκοµείο στις εγκαταστάσεις της ∆ράµας πληρώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές: Φέτα ΠΟΠ, Ηµίσκληρο Τυρί, Λευκό Τυρί Άλµης, Ανθότυρο και Μυζήθρα είναι η γκάµα.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...