Το κερί τυροκομίας έχει διάφορες εφαρμογές συμπεριλαμβανομένης της ωρίμανσης των τυριών και της προστασίας τους κατά τη μεταφορά, καθώς επίσης χρησιμοποιείται ως μορφή συσκευασίας για εκθεσιακή προβολή στα καταστήματα.
Ενώ τα συμβατικά κεριά τυροκομίας που χρησιμοποιούνται σήμερα περιέχουν υλικά όπως πλαστικά και κεριά που βασίζονται σε ορυκτά λάδια, το πρόσφατα αναπτυγμένο κερί τυροκομίας ProCera Natural της Procudan είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από υλικά φυσικής προέλευσης.
Η κατοχυρωμένη συνταγή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φυσικά συστατικά, όπως το κερί μέλισσας, που αναπτύχθηκε από την Procudan και δοκιμάστηκε σε συνεργασία με σκανδιναβικές εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων.
Σύμφωνα με την Procudan, το κερί τυροκομίας διαθέτει όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά των κεριών που χρησιμοποιούνται σήμερα στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων χωρίς να περιλαμβάνει καμία από τις ορυκτές πρώτες ύλες. Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων να χρησιμοποιούν το προϊόν χωρίς την ανάγκη να υλοποιήσουν σημαντικές αλλαγές στις μεθόδους παραγωγής τους.
Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο δοκιμών της Procudan και εκτός εγκαταστάσεων σε ευρωπαϊκές γαλακτοβιομηχανίες. Η ομάδα ανάπτυξης δοκίμασε περισσότερες από 5.000 διαφορετικές συνταγές πριν τελικά παράγει πρωτότυπα και παραλλαγές που κάλυπταν κάθε απαίτηση των πελατών.
Το έργο υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα InnoBooster του Δανικού Ταμείου Καινοτομίας (Innovation Fund Denmark) και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα καινοτομίας Eurostars. Το Δανέζικο Τεχνολογικό Ινστιτούτο (Danish Technological Institute) ήταν ο επιστημονικός συνεργάτης του έργου, με εμπειρογνώμονες από πολλά πανεπιστήμια που συμμετείχαν στην ανάπτυξη, την ανάλυση και τις μεθόδους δοκιμής.
Πηγή: foodbev.com