Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μικρή πτώση στα 53,65 ευρώ ανά 100 κιλά για την τιμή αγελαδινού γάλακτος στην ΕΕ τον Μάρτιο

Μικρή πτώση των τιμών του αγελαδινού γάλακτος σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε τον Μάρτιο, το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Αγοράς Γάλακτος, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 53,65 ευρώ ανά 100 κιλά.

Η τιμή αυτή είναι κατά 19 λεπτά χαμηλότερη σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ωστόσο, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2024, όταν οι τιμές βρισκόντουσαν κατά μέσο όρο 46,44 ευρώ, παρατηρείται συνολική αύξηση ύψους 15,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανία αποτελεί τη μοναδική μεταξύ των κορυφαίων γαλακτοπαραγωγών χωρών όπου η τιμή μειώθηκε κατά 3,1% σε ετήσια βάση, από 49,61 ευρώ το 2024 σε 48,06 ευρώ το 2025. Η Ολλανδία παρατήρησε τη μεγαλύτερη μηνιαία μείωση κατά 1,25 ευρώ, παρά την ετήσια αύξηση κατά 18,1%. Η Γαλλία και η Πολωνία είδαν επίσης μικρές μηνιαίες μειώσεις αλλά σημαντικές ετήσιες αυξήσεις.

Εν τω μεταξύ, η Ιταλία, η Γερμανία, η Δανία και η Ιρλανδία παρουσίασαν αξιοσημείωτες ετήσιες αυξήσεις των τιμών, με την Ιρλανδία να κατέχει την πρώτη θέση με αύξηση 36%.

 

Ξεφυλλίστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 1014 της Agrenda

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε φάση μεγάλων ανακατατάξεων έχει εισέλθει τον τελευταίο καιρό ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας στη χώρα με το στοίχημα βέβαια να παραμένει ανοιχτό, καθώς η...

REPORTS

Ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας, έχοντας προσφέρει πολλά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου για χρόνια, σήμερα δείχνει να βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Με δεδομένο ωστόσο...

BRANDING

Τρία χρυσά βραβεία κατέκτησε η Φάρμα Κουκάκη στα Greek Export Awards 2025, επιβεβαιώνοντας την εξωστρέφεια που τη διακρίνει και που την έχει καταστήσει μια...

BRANDING

Η ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. αύξησε το μερίδιο της στην ελληνική αγορά τυροκομικών σε 13,7% το 2024, ενώ η εταιρεία καταγράφει δυναμική εκκίνηση και στο πρώτο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...