Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέο εργοστάσιο φέτας από τη ΜΕΒΓΑΛ για την ενίσχυση της παραγωγικής της δυναμικότητας

Στην δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής και τυποποίησης φέτας, ποντάροντας σημαντικά στον τομέα των εξαγωγών με σκοπό να ενισχύει την παραγωγική της δυναμικότητα, προχώρησε η ΜΕΒΓΑΛ.

Η γαλακτοβιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας θα ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη επένδυση στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, γεγονός που θα έρθει ταυτόχρονα να διευρύνει τις συνεργασίες της επιχείρησης με τους κτηνοτρόφους. Το σύνολο της επένδυσης για το νέο εργοστάσιο φέτας της ΜΕΒΓΑΛ αγγίζει τα 16 εκατομμύρια ευρώ στη διετία 2023-2024, κατά την οποία ήταν προγραμματισμένο να τρέξουν οι εργασίες για την κατασκευή του. Κατά την τελευταία πενταετία τη βιομηχανία γάλακτος της Μακεδονίας έχει υλοποιήσει επενδύσεις, οι οποίες υπερβαίνουν στο σύνολό τους τα 48 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή η ΜΕΒΓΑΛ συνεχίζει να κινείται έντονα ανοδικά από πλευράς τζίρου, καθότι το 2023 εκτιμάται ότι υπερέβη τα 180 εκατομμύρια ευρώ από 153,8 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το αντίστοιχο ποσό για το 2022. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το 2023 υπολογίζεται ότι ανήλθαν στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα όμως μεγεθύνει το εκτόπισμά της στις εξαγωγές, οι οποίες την προηγούμενη χρονιά υπολογίζεται ότι κινήθηκαν πάνω από τα 70 εκατομμύρια ευρώ επί του συνολικού τζίρου, ενώ τα υπόλοιπα 110 εκατομμύρια ευρώ από τον συνολικό τζίρο των 180 εκατομμυρίων προήλθαν από την εσωτερική αγορά.

Κρατάει τιμές για να κερδίσει μερίδια αγοράς

Στο πλαίσιο της στρατηγικής που εφαρμόζει και παρά την εκτίναξη του κόστους πρώτων υλών και λειτουργίας της στο ευρύτερο πληθωριστικό περιβάλλον της αγοράς, η ΜΕΒΓΑΛ αύξησε μεσοσταθμικά τον τιμοκατάλογό της κατά 3,5% το 2023 σε σύγκριση με το 2022, σε μία προσπάθεια να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών από τον ανταγωνισμό της. Πρόκειται για μία συνειδητή απόφαση της διοίκησης της εταιρείας προκειμένου να αυξήσει τα μερίδιά της σε όλες τις βασικές κατηγορίες στις οποίες κινείται και συγκεκριμένα στο φρέσκο αγελαδινό γάλα, στα τυροκομικά προϊόντα, το γιαούρτι, τα προϊόντα κεφίρ καθώς και στα προϊόντα βρεφικής διατροφής.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...