Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Μπάτζος ΠΟΠ από το Τυροκομείο Πάικο

Υπόξινη, πικάντικη και αλµυρή γεύση µαζί µε χαµηλά λιπαρά χαρακτηρίζουν τον Μπάτζο ΠΟΠ, ένα ιδιαίτερο σκληρό τυρί που παρασκευάζεται από παστεριωµένο πρόβειο και γίδινο γάλα.

Θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα ελληνικά τυριά και προέρχεται από την παράδοση των κτηνοτρόφων της Βόρειας Πίνδου. ∆ηµιουργός το Τυροκοµείο Πάικο, το οποίο παράγει µια πλούσια γκάµα τυριών µε πρώτη ύλη γάλα αποκλειστικά από κτηνοτρόφους που διατηρούν µονάδες στους πρόποδες του Πάικου. Η εταιρεία µε έδρα τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της στα Γιαννιτσά Πέλλας λειτουργεί από το 2006 και παράγει επίσης Φέτα ΠΟΠ, Αιγοπρόβειο Λευκό Άλµης, Γίδινο Λευκό Άλµης, Μυζήθρα και Ανθότυρο.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...