Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα 22 δισ. ευρώ μέχρι το 2035 η αξία της παγκόσμιας αγοράς επεξεργασμένων τυριών

Στα 22 δις. ευρώ αναμένεται να φτάσει η αξία της παγκόσμιας αγοράς επεξεργασμένων τυριών μέχρι και το 2035, ακολουθώντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 3,3% για την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με νέα έρευνα της Future Market Insights.

Για τη φετινή χρονιά η αξία της αγοράς επεξεργασμένων τυριών υπολογίζεται κοντά στα 16,36 δισ. ευρώ, αφού τα εν λόγω προϊόντα κερδίζουν διαρκώς έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ελέω της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής τους, της υφής τους, αλλά και της ευελιξίας τους, που επιτρέπει τη χρήση τους σε πληθώρα συνταγών. Περαιτέρω, η εξέλιξη των τεχνικών επεξεργασίας και η σταδιακή εισαγωγή πιο υγιεινών παραλλαγών τους, συμπεριλαμβανομένου επιλογών με χαμηλά λιπαρά ή οργανικά επεξεργασμένων τυριών αποτελούν κινητήριο δύναμη για την εκτίναξη της αγοράς.

Η αυξημένη ζήτηση για επεξεργασμένα τυριά οφείλεται ακόμα στο γεγονός ότι οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο για βολικές επιλογές που διαθέτουν υψηλή θρεπτική αξία και ωραία γεύση. Αυτή η αλλαγή έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη προϊόντων επεξεργασμένων τυριών με βελτιωμένη υφή και περισσότερα υγειονομικά οφέλη. Σημαντικές καινοτομίες είναι ακόμα οι συσκευασίες μιας μερίδας ή επανασφραγιζόμενες συσκευασίες.

Δημιουργούν προοπτικές αλλά και προβλήματα τα εναλλακτικά προϊόντα

Η αυξημένη ζήτηση για εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα έχει δημιουργήσει νέες ευκαιρίες, αλλά και δυσκολίες για την αγορά επεξεργασμένων τυριών. Μολονότι, ορισμένοι καταναλωτές στρέφονται σε εναλλακτικά φυτικά προϊόντα για ηθικούς ή υγειονομικούς λόγους, πολλοί είναι αυτοί που δεν αποχωρίζονται τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά. Έτσι, πολλοί παραγωγοί προχωρούν στην ανάπτυξη καινοτόμων τυροκομικών προϊόντων φυτικής προέλευσης, που σε μεγάλο βαθμό παραπέμπουν σε υφή στα παραδοσιακά τυριά.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη σταθερών λειτουργικών εξόδων 20 ευρώ τον τόνο, καθώς και τη χορήγηση άτοκου δανείου ύψους 1 εκατ. ευρώ, διάρκειας 6...

REPORTS

Χωρίς τέλος είναι τα προβλήµατα των προβατοτρόφων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης µε την ευλογιά. Πάνω που πήγαν να πιστέψουν πως ξεµπερδεύουν µε...

REPORTS

Κατόπιν της επικαιροποίησης της Nutriscore τον Δεκέμβριο του 2023, η Υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας, Annie Genevard, αρνείται να υπογράψει την οδηγία για την εφαρμογή...

FARMING

Το γάλα που προορίζεται για την παρασκευή τυριού πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας όσον αφορά την υγιεινή του. Κατά την παραλαβή του γάλακτος...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...