Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Φρέσκια μυζήθρα με ιδιαίτερη γεύση από το τυροκομείο Ματσιούλα

Με γεύση που θυμίζει Μανούρι, η Φρέσκια Μυζήθρα του Τυροκομείου Ματσιούλα με έδρα τα Βρουβιανά Αιτωλοακαρνανίας, τρώγεται σκέτη ή με μέλι, ξηρούς καρπούς ή μαρμελάδα και κάνει νόστιμα γλυκά και πίτες.

Παράγεται με επεξεργασία (θέρμανση και ανάδευση) του τυρογάλακτος που προέρχεται από την τυροκόμηση πρόβειου και κατσικίσιου στο οποίο προστίθεται πρόσγαλα (φρέσκο γάλα).

Η Ματσιούλας Δ. Ιωάννης είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκινά τη σταδιοδρομία της από το 1982, φτιάχνοντας τυριά με πρώτη ύλη από τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας. Εκτός από τη Φρέσκια Μυζήθρα παράγει Φέτα, Γραβιέρα, Τσαλαφούτι, Μυζήθρα, Ανθότυρο, Βούτυρο και Τραχανά.

Τα τυριά, που παράγονται έχουν αγνή και πλούσια γεύση, αφού αρχή και μεράκι του τυροκομείου είναι η διατήρηση της παράδοσης, θεωρώντας ότι η καλύτερη διαφήμιση είναι τα ίδια τα προϊόντα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

REPORTS

Σε νέα εποχή αβεβαιότητας εισέρχεται η ζώνη γάλακτος και ο κλάδος των γαλακτοκομικών στην Ελλάδα, καθώς οι ακριβές ζωοτροφές οδηγούν σε συρρίκνωση της εγχώριας...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έχοντας κλείσει τριάντα χρόνια συνεργασίας με την ένωση Καλαβρύτων για τη βαρελίσια φέτα, ο «ΒΑΡΕΛΑΣ», όπως όλοι πια τον αποκαλούν, Σωτήρης Μπίσας από το...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Βήµα διαφοροποίησης, διατηρώντας ωστόσο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, αποτελεί για την τυροκοµεία Μπάφα η έναρξη παραγωγής φέτας µε τσίλι, κίνηση που στοχεύει να της...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Tyrokomos.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.