Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Φρέσκια μυζήθρα με ιδιαίτερη γεύση από το τυροκομείο Ματσιούλα

Με γεύση που θυμίζει Μανούρι, η Φρέσκια Μυζήθρα του Τυροκομείου Ματσιούλα με έδρα τα Βρουβιανά Αιτωλοακαρνανίας, τρώγεται σκέτη ή με μέλι, ξηρούς καρπούς ή μαρμελάδα και κάνει νόστιμα γλυκά και πίτες.

Παράγεται με επεξεργασία (θέρμανση και ανάδευση) του τυρογάλακτος που προέρχεται από την τυροκόμηση πρόβειου και κατσικίσιου στο οποίο προστίθεται πρόσγαλα (φρέσκο γάλα).

Η Ματσιούλας Δ. Ιωάννης είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκινά τη σταδιοδρομία της από το 1982, φτιάχνοντας τυριά με πρώτη ύλη από τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας. Εκτός από τη Φρέσκια Μυζήθρα παράγει Φέτα, Γραβιέρα, Τσαλαφούτι, Μυζήθρα, Ανθότυρο, Βούτυρο και Τραχανά.

Τα τυριά, που παράγονται έχουν αγνή και πλούσια γεύση, αφού αρχή και μεράκι του τυροκομείου είναι η διατήρηση της παράδοσης, θεωρώντας ότι η καλύτερη διαφήμιση είναι τα ίδια τα προϊόντα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...