Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Έρχεται το πολυδιάστατο μπλε τυρί Rogue River Blue

Οι λάτρεις του τυριού σε όλο τον κόσμο περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή του τυριού Rogue River Blue, της Rogue Creamery, που θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου.

Κυκλοφορεί κάθε χρόνο στην φθινοπωρινή ισημερία και αποτελεί την αφρόκρεμα των τυροκόμων του Νότιου Όρεγκον, με γεύσεις που αντικατοπτρίζουν την περιοχή. Το κρεμώδες, πολυδιάστατο μπλε τυρί – που αποτελεί το πρώτο και μοναδικό τυρί που παράγεται στις ΗΠΑ – έχει αποσπάσει και την υψηλή διάκριση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στα World Cheese Awards το 2019/20 στο Bergamo της Ιταλίας.

Όταν οι δροσερές θερμοκρασίες του φθινοπώρου και οι βροχερές καιρικές συνθήκες αναζωογονούν την ανάπτυξη στα νοτιοανατολικά λιβάδια του Νότιου Ορεγκόν, το γάλα που συγκεντρώνεται από τις γαλακτοκομικές αγελάδες της Rogue Creamery, βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Αυτή είναι η στιγμή που ο τυροκόμος ξεκινά να γεμίζει τα δοχεία του για να δημιουργήσει το Rogue River Blue. Μετά από ωρίμανση διάρκειας 9 έως 11 μηνών, οι τροχοί τυλίγονται στο χέρι με τοπικά συλλεγμένα, βιοδυναμικά καλλιεργημένα φύλλα αμπέλου Syrah που έχουν εμποτιστεί με αποστάγματα αχλαδιού. Περίπου ένα χρόνο μετά την πρώτη κατασκευή των τροχών, απολαμβάνονται από γευσιγνώστες από την ανατολή ως τη δύση της χώρας και σε σχεδόν δεκάδες χώρες παγκοσμίως.

Περισσότερο από ποτέ, η φετινή παραγωγή του τυριού Rogue River Blue θα έχει σύνδεση με το τερουάρ, διότι οι αγελάδες που παρήγαγαν το γάλα για αυτό το ποιοτικό τυρί έτρωγαν αποκλειστικά άχυρο από τα ίδια λιβάδια όπου βοσκούν. Τα προηγούμενα χρόνια, η Rogue Creamery συμπλήρωνε τη διατροφή των αγελάδων με άχυρο που αγοραζόταν από τη την ευρύτερη περιοχή του Νότιου Όρεγκον. Αλλά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2022, οι τυροκόμοι της περιοχής πραγματοποίησε ένα όνειρο που είχαν εδώ και καιρό και κατάφεραν να παράξουν αρκετό άχυρο στη δική του φάρμα για να θρέψει την αγέλη του μέχρι τους χειμερινούς μήνες.

Το προφίλ γεύσης του Rogue River Blue εξελίσσεται καθώς ωριμάζει, καθιστώντας το ένα πολυδιάστατο τυρί που αξίζει να εξερευνά κανείς και να ξαναγυρίζει σε αυτό. Κατά τον χειμώνα και την αρχή του φθινοπώρου, το προφίλ του τυριού είναι φωτεινό, ήπιο και πικάντικο, με μια πιο συμπαγή υφή. Νότες ζυμωμένου φρούτου, καθώς και γεύσεις πικάντικες και ουμάμι, αναδύονται μετά από μερικούς μήνες ωρίμανσης, καθώς η υφή του τυριού διασπάται και γίνεται πιο κρεμώδης.

Οι τυροκόμοι γιορτάζουν επίσης την 90η επέτειο του το 2023, με εκδηλώσεις στο Νότιο Όρεγκον που θα διεξαχθούν το ίδιο Σαββατοκύριακο με την κυκλοφορία του τυριού Rogue River Blue. Η Rogue Creamery θα διοργανώσει ένα Block Party στις 22 Σεπτεμβρίου και ένα επίσημο δείπνο στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα θα ακολουθήσουν δωρεάν ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Rogue Creamery Dairy.

Να σημειωθεί ότι η Rogue Creamery, με έδρα στο Central Point του Όρεγκον, είναι παραγωγός βιολογικών τυριών με ιστορία 90 ετών και πιστοποίηση  από το αμερικάνικο υπουργείο Γεωργίας- USDA.

Πηγή: perishablenews.com

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...