Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Έσπασε κάθε ρεκόρ το πιο ακριβό τυρί στον κόσμο

Το μπλε τυρί cabrales από τη βόρεια Ισπανία κατέκτησε τον τίτλο του πιο ακριβού τυριού στον κόσμο, αφού ένας τροχός των 2,2 κιλών πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 30.000 ευρώ.

Κέρδισε επίσης τον τίτλο του καλύτερου cabrales της χρονιάς στον 51ο ετήσιο διαγωνισμό του πριγκιπάτου.

“Ξέραμε ότι είχαμε ένα καλό τυρί, αλλά επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις,” δήλωσε ο Guillermo Pendás, που το φτιάξανε για το εργοστάσιο Los Puertos της οικογένειάς.

Η κυρία Rosa Vada, μητέρα του κ. Pendás και ιδιοκτήτρια του εργοστασίου Los Puertos, είπε ότι το τυρί ωρίμασε σε μια σπηλιά σε υψόμετρο 1.400 μέτρων, σε θερμοκρασία 7 βαθμών Κελσίου, όπου πέρασε “τουλάχιστον οκτώ μήνες”.

Το τυρί πουλήθηκε στον ιδιοκτήτη εστιατορίου Iván Suárez, που είναι ιδιοκτήτης του El Llagar de Colloto στην Αστουρία. Ο κύριος Suárez δήλωσε ότι “η πάθηση για τη γη” και “η αναγνώριση της εργασίας των τυροκόμων” τον έκαναν να αγοράσει το τυρί.

Όταν της ζητήθηκε η διεύθυνση του εργοστασίου της, η κυρία Βάντα είπε: ” Póo de Cabrales. Το χωριό είναι τόσο μικρό που δεν ονομάζουν τους δρόμους. Είναι καλύτερο να ρωτήσετε.”

Η συνήθης τιμή του cabrales είναι 35 έως 40 ευρώ ανά κιλό. Το τυρί φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα ωμό ή από μίγμα αγελαδινού, προβατινού και αιγοπροβατινού γάλακτος και ωριμάζει σε σπηλιές στην περιοχή Cabrales στο εθνικό πάρκο Picos de Europa.

Τα ωριμασμένα τυριά τα κατεβάζουν από τα βουνά από τις σπηλιές με τα πόδια.

Η προηγούμενη τιμή ρεκόρ του Guinness World Records ήταν 20.500 ευρώ το 2019 για ένα τυρί που αγοράστηκε επίσης από τον κύριο Σουάρες.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...