Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από την Βουργουνδία το καλύτερο τυρί στον κόσμο

Ο διεθνής διαγωνισμός τυριών στην Γαλλία που είναι γνωστός ως «Mondial Fromage et des Produits Laitiers» ανακήρυξε το «Καλύτερο Τυρί στον Κόσμο» για το 2023. Το Berthaut Epoisses Perrière είναι ο φετινός κάτοχος του τίτλου.

Το τυρί Époisses, που προέρχεται από το νομό της Côte-d’Or στη Βουργουνδία και είναι φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα, είναι γνωστό για τη απαλή του υφή και την ελαφρώς έντονη μυρωδιά του. Στην τελευταία έκδοση του διαγωνισμού το 2021, τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Ο έκτος διεθνής διαγωνισμός τυριών και γαλακτοκομικών προϊόντων «Mondial du Fromage et des Produits Laitiers» πραγματοποιήθηκε στην πόλη Tour (Indre-et-Loire, Γαλλία). Η 12μελές διεθνή κριτική επιτροπή, με πρόεδρο τον Stéphane Layani της Rungis International Market, είχε να επιλέξει ανάμεσα σε περίπου 1.550 προϊόντα από όλο τον κόσμο που παρασκευαζόμενα με τουλάχιστον 50% γάλα. Τα προϊόντα υποβλήθηκαν από 200 εκθέτες από 48 χώρες και δεν είχαν ετικέτα για να διασφαλιστεί η απόλυτη αμεροληψία. Τα προϊόντα εξετάστηκαν ως προς την παρουσίασή τους, το κόψιμο, την υφή, το άρωμα και, φυσικά, τη γεύση από περίπου 250 διεθνείς επαγγελματίες.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και οι φετινοί νικητές είναι οι εξής:

  1. Epoisses ΠΟΠ (Γαλλία)
  2. L’Etivas ΠΟΠ (Ελβετία)
  3. Couronne de Touraine (Γαλλία)
  4. Fromager d’Affinois le Fromager (Γαλλία)
  5. Camembert Lait Cru (Γαλλία)
  6. Le Petit Cru Bio (Γαλλία)
  7. Trèfle du Perche (Γαλλία)
  8. Caprinus du Lago (Βραζιλία)
  9. Chabichoi du Poitou ΠΟΠ (Γαλλία)
  10. Le Charolais ΠΟΠ (Γαλλία)

Πηγή: euronews.com

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...