Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από το Παρίσι τα πρώτα βήματα μιας νέας τάσης που θέλει wine bar με πρωταγωνιστή το τυρί

Μια νέα προσέγγιση που πατά πάνω στον καθιερωμένο συνδυασμό κρασιού και τυριού έχει στηθεί στο Παρίσι, και είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει μια νέα γαστρονομική τάση στον χώρο της εστίασης που έχει στο πρώτο πλάνο το τυρί.

Το δημοφιλές στους Παριζιάνους και τους επισκέπτες της πόλης wine bar  La Buvette, που έβαλε το λιθαράκι του στην ανάδειξη αυτού που πολλοί αποκαλούν «φυσικός οίνος» αποκτά ένα alter ego. Η Camille Fourmont, η σεφ-ιδιοκτήτρια του δημοφιλούς wine bar,  έχει στήσει ένα ολοκαίνουριο project, ονόματι Olga, για το οποίο ήδη μιλούν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, σε σχετικό αφιέρωμα των New York Times. Στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού λοιπόν, το Olga, είναι ένα wine bar που εστιάζει προτίστως στο τυρί κι έπειτα στο κρασί. «Την τελευταία δεκαετία, το φυσικό κρασί έχει γίνει πολύ mainstream» λέει η Fourmont, συμπληρώνοντας «εδώ και αρκετό καιρό δυσκολεύομαι να ταυτιστώ με το κίνημα».

Κάπως έτσι, η διάσημη σεφ, έβαλε μπρος μια προσπάθεια μέσα από την οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ρεύμα γύρω από τα artisanal, χειροποίητα και δυσεύρετα τυριά.

Η πλειοψηφία των τυριών θα είναι γαλλικά, όπως το tome από την Jura και το Savoie ή blue από την Auvergne.  Το Olga θα έχει ένα πιο συντηριτικό ύφος συγκριτικά με το La Buvette ως προς τη διαρρύθμιση του: Τα σκεύη σερβιρίσματος θα είναι κυρίως βίντατζ, μαζί με κάποια κεραμικά που έχει φτιάξει η ίδια η Fourmont. Ο χώρος έχει μόνο 6 θέσεις, παρόλο που έχει χώρο για 10 άτομα σε όρθια θέση και μια μικρή βεράντα για 12 άτομα. Σε αντίθεση με πολλά απ΄τα αντίστοιχα “bar à vin” που είναι ανοιχτά μόνο το βράδυ και παραμένουν συχνά κλειστά τις Κυριακές ή τις Δευτέρες, το Olga θα υποδέχεται καθημερινά επισκέπτες από νωρίς το μεσημέρι για κρασί, τυριά και συνοδευτικά. Μπουκάλια, τυριά και κλασικά συνοδευτικά (όπως τσάτνεϊ, κράκερ και πίκλες) θα είναι διαθέσιμα όλη μέρα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...