Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Την τυροκομική μονάδα Κουρέλας στα Γρεβενά εξαγόρασε η Δέλτα

Στην εξαγορά του 70% των μετοχών της τυροκομίας Κουρέλλας προχώρησε η Δέλτα.

του Γιώργου Λαμπίρη

Η Κουρέλλας διατηρεί τυροκομική μονάδα στα Γρεβενά, όντας εξαγωγική επιχείρηση που διαθέτει το 90% της παραγωγής της εκτός ελληνικών συνόρων. H συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά την απόφαση της Δέλτα να πουλήσει την United Milk Company στον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία και από πηγές με γνώση της συμφωνίας ερμηνεύεται ως μία κίνηση της επιχείρησης να ενισχύσει τη θέση της στην παραγωγή τυροκομικών, όπου έως αυτή τη στιγμή δεν διατηρεί παρουσία. Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο 30% θα παραμείνει στην κατοχή της οικογένειας Κουρέλλα. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η εταιρεία των Γρεβενών ήταν αρκετά πιεσμένη από πλευράς οικονομικών καθότι είχε διαδοχικές ζημιογόνες χρήσεις. Σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών της στην τελευταία δημοσιευμένη χρήση ήταν 8,8 εκατομμύρια ευρώ το 2020 από 6,7 εκατομμύρια ευρώ το 2019 με ζημιογόνα αποτελέσματα μετά από φόρους 25,7 χιλιάδων ευρώ από 80,13 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα κατά τις δύο οικονομικές χρήσεις. Ο κύκλος εργασιών του 2021 ήταν αυξημένος στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ με EBITDA 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Η γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνει βιολογικά και φυτικά αγαθά, και η εξαγωγική της δραστηριότητα εντοπίζεται σε Ευρώπη, Αραβικές χώρες και Αμερική.

Η Κουρέλλας δραστηριοποιείται στην παραγωγή και βιολογικής φέτας αλλά και στην παραγωγή φρέσκου βιολογικού γάλακτος, ενώ έχει καινοτομήσει με αρκετές διαφορετικές συνταγές, ενώ έχει δημιουργήσει το κατάστημα Mia Feta – Feta Bar στη Θεσσαλονίκη όπου διαθέτει σειρά τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, σε συνδυασμό με γαστρονομικές προτάσεις και ετικέτες κρασιού τόσο για πώληση σε καθήμενους πελάτες όσο και για πώληση σε διερχόμενους πελάτες με τη μορφή ενός πρότυπου παντοπωλείου ελληνικών προϊόντων.

Η Κουρέλλας διατηρεί τυροκομείο 4.000 τετραγωνκών μέτρων σε έκταση 15 στρεμμάτων, εργοστάσιο ζωοτροφών 3.000 τετραγωνικών μέτρων σε έκταση 10 στρεμμάτων και βιολογική φάρμα 4.000 τετραγωνικών σε έκταση 30 στρεμμάτων.

Η σχετική ανακοίνωση της Vivartia έχει ως εξής:

«H Vivartia ανακοινώνει την υπογραφή προσυμφώνου αγοράς από τη ΔΕΛΤΑ του 70% των μετοχών της ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε.  Το 30% της εταιρίας θα παραμείνει στην οικογένεια Κουρέλλα.

Η εταιρία ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. είναι μια σύγχρονη τυροκομική μονάδα στα Γρεβενά, με 90% εξαγωγική δραστηριότητα. Η γκάμα της αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από βιολογικά & φυτικά (plant based) προϊόντα, διακρίνεται δε για την καινοτομία και την εξωστρέφειά της ενώ τα προϊόντα της εταιρίας εξάγονται σήμερα σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αραβικές χώρες, Αμερική).

Πρόκειται για μια ανερχόμενη και δυναμική εταιρία, η μεγέθυνση της οποίας θα βοηθηθεί ιδιαίτερα από τις συνέργειες που θα αποκτήσει με την ένταξή της στην οικογένεια της ΔΕΛΤΑ.

Σημειώνεται επίσης ότι η ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. διαθέτει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο ζωοτροφών καθώς και μια πρότυπη φάρμα παραγωγής βιολογικού αγελαδινού γάλακτος στην περιοχή των Γρεβενών.

Τέλος, η ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. έχει δημιουργήσει από το 2013 το concept MIA FETA – FETA BAR, με το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη να αποτελεί pilot store για την προβολή των προϊόντων της εταιρίας και την ανάδειξη της Ελληνικής γαστρονομίας.

Η κίνηση αυτή είναι ένα βήμα εμπλουτισμού του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων και προϊόντων της ΔΕΛΤΑ σύμφωνα με τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες και τις τάσεις του Έλληνα καταναλωτή.

 Στοιχεία της ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ:

  • Τυροκομείο 4.000 τ.μ. σε έκταση 15 στρεμμάτων
  • Εργοστάσιο Ζωοτροφών 3.000 τ.μ. σε έκταση 10 στρεμμάτων
  • Βιολογική φάρμα 4.000 τ.μ. σε έκταση 30 στρεμμάτων
  • Τζίρος 2021               12,5 εκ. €   
  • EBITDA                      1,5 εκ. €»

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...