Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επιλέχθηκε το νικητήριο τυρί για το 2023 ανάμεσα σε 4.502 συμμετοχές

Τα World Cheese Awards είδαν ειδικούς από όλο τον κόσμο να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τον φετινό πρωταθλητή.

Ένα νορβηγικό γαλάζιο τυρί επικράτησε των ανταγωνιστών από όλο τον κόσμο και έγινε το νέο νούμερο 1 τυρί στον κόσμο.

Το τυρί, το Nidelven Blå από το τυροκομείο Gangstad Gårdsysteri, διαγωνίστηκε με την αφρόκρεμα του κόσμου των τυριών στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, στη μεγαλύτερη παγκόσμια εκδήλωση για τα τυριά.

Τα World Cheese Awards, τα οποία διοργανώνονται από την Guild of Fine Food και βρίσκονται στην 35η διοργάνωσή τους, είδαν ειδικούς από όλο τον κόσμο να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να “στεφανώσουν” τον φετινό πρωταθλητή.

Και το 2023 σηματοδότησε μια χρονιά-ρεκόρ για τον διαγωνισμό, με 4.502 τυριά, τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί ποτέ, να καταφθάνουν “με πλοίο, φορτηγό, τρένο και αεροπλάνο” για να κριθούν από μια αξιόλογη επιτροπή εμπειρογνωμόνων τυριών.

Μετά από μια μακρά ημέρα διαβουλεύσεων, ο φετινός νικητής επιλέχθηκε τελικά μπροστά σε ζωντανό κοινό από μια προσεκτικά συγκροτημένη “σούπερ κριτική επιτροπή”, μεταξύ των οποίων και ο πρεσβευτής του Food Culture της Whole Foods Market στις ΗΠΑ, αφού οι συμμετέχοντες είχαν μειωθεί στους 16.

“Είμαστε μια μικρή γαλακτοβιομηχανία που εδρεύει μόλις δύο ώρες από εδώ, οπότε αυτό που συμβαίνει στο γήπεδό μας σημαίνει πολλά, και η παρουσία όλου του πληρώματος της γαλακτοβιομηχανίας προσθέτει μια επιπλέον σπίθα”, δήλωσε η Maren Gangstadt, γενική διευθύντρια της Gangstadt Gårdsysteri, σε δήλωσή της.

Οι κριτές είχαν να πουν απολαυστικά πράγματα για το Nidelven Blå, ένα ημιστερεό, μπλε τυρί, που παρασκευάζεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα.

“Έχει αυτό το είδος της σύντομης κρεμώδους υφής, σαν πραγματική πυκνή κρέμα”, δήλωσε ένας κριτής. Ένας άλλος το αποκάλεσε “το τέλειο μπλε τυρί”.

Ένας τρίτος παρατήρησε την ισορροπία του και τις “φρουτώδεις αποχρώσεις, ίσως κάποια χαρακτηριστικά που μοιάζουν με κρασί και μιλούν πραγματικά. Είναι μια πολύ μοναδική γλώσσα”.

Πηγή: olafaq.gr

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η τυροκομική εταιρεία Κίσσας από το Μουζάκι Καρδίτσας απέσπασε πριν από μερικές ημέρες μια σπουδαία, διεθνή διάκριση: κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο στον έγκυρο διαγωνισμό World Cheese Awards...

REPORTS

Οι γαλακτοκομικές φάρμες στην Λιθουανία ξεκινούν σιγά σιγά να χρεοκοπούν καθώς η οικονομική κατάσταση σε ολόκληρη τη βιομηχανία παραμένει δύσκολη, όπως εξήγησε ο Jonas...

REPORTS

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν οι διεθνείς αγορές γαλακτοκομικών προϊόντων θα ανακάμψουν στα επίπεδα pre-crash φέτος», ανέφεραν διεθνείς αναλυτές γαλακτοκομικών προϊόντων στους...

REPORTS

Στην εισήγηση προς τον Σύνδεσμο Τυροκόμων Κύπρου να τερματίσει την παραγωγή αιγοπρόβειου χαλλουμιού ώστε να αυξηθεί στο 20% η ποσόστωση του αιγοπρόβειου γάλακτος στο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...