Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ Boudouris από την οικογένεια Μπουντούρη ξεχωρίζει στις επιλογές του Τυροκόμου

Από αιγοπρόβειο γάλα, με πλούσια γεύση, πικάντικη, ελαφρώς αλµυρή, µε ποικίλα αρώµατα και συµπαγής και σκληρή υφή χαρακτηρίζουν τη βραβευµένη διεθνώς Βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ της οικογένειας Μπουντούρη, η οποία ωριµάζει για έξι µήνες σε κλασικά ξύλινα βαρέλια οξιάς.

Η ιστορία του τυροκοµείου ξεκινάει από το 1956 στον ορεινό όγκο της Πίνδου και στην περιοχή του Αχελώου. Το 1985 η οικογένεια ιδρύει την σηµερινή έδρα της εταιρείας στα Τρίκαλα Θεσσαλίας εκµεταλλευόµενη την ευνοϊκή της θέση σε ένα νοµό γαλακτοπαραγωγικό που της δίνει τη δυνατότητα να είναι δίπλα στους παραγωγούς, και συγκεκριµένα στην ευρύτερη περιοχή της οροσειράς των Αγράφων και του Κόζιακα, µε το αιγοπρόβειο γάλα που συλλέγεται καθηµερινά να φθάνει φρέσκο στη µονάδα επεξεργασίας. Σήµερα η τρίτη γενιά της οικογένειας, κληρονοµώντας την αγάπη και το µεράκι για την παρασκευή χειροποίητης παραδοσιακής Φέτας, έχει καταφέρει να δώσει στα προϊόντα της χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας. Αυτό επιτυγχάνεται µε επενδύσεις σε εξειδικευµένο επιστηµονικό προσωπικό, σε τεχνολογία και νέες γραµµές παραγωγής καθώς και σε αυστηρούς ελέγχους. Στην γκάµα περιλαµβάνενται, εκτός από τη Βαρελίσια, και η Φέτα ΠΟΠ σε δοχείο, σε πολλές συσκευασίες.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...