Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Ινδονησία λανσάρει το πρώτο εγχώρια παραγόμενο βιολογικό τυρί

Η παραγωγή του πρώτου εγχώρια παραγόμενου βιολογικού τυριού γιορτάστηκε πρόσφατα στην Ινδονησία. Το τυρί, προϊόν που συνδυάζει τη δανέζικη αγροτική τεχνογνωσία σε συνεργασία με τους ινδονησιακούς εταίρους, αρχικά θα πωλείται τοπικά σε ξενοδοχεία, καφετέριες και εστιατόρια, ενώ ήδη υπάρχει μια πρώτη συμφωνία εξαγωγής προς τη Σιγκαπούρη.

Τον περασμένο μήνα ξεκίνησαν να λειτουργούν οι γραμμές παραγωγής του πρώτου βιολογικού τυριού της Ινδονησίας, γεγονός που αποτελεί ορόσημο για τον γαλακτοκομικό τομέα στη νησιωτική χώρα με πληθυσμό 273 εκατομμυρίων κατοίκων. Το τυρί, το οποίο παράγεται από την τοπική εταιρεία παραγωγής τυριών Mazaraat Artisan Cheese και υποστηρίζεται από ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Danida με στόχο να ξεκλειδώσει το δυναμικό της βιολογικής παραγωγής στην Ινδονησία και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της τοπικής γαλακτοπαραγωγής.

«Είναι μια πολύ ευχάριστη ευκαιρία να δούμε την έναρξη της παραγωγής. Με την πανδημία και τις διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού, το έργο αυτό αντιμετώπισε αρκετές προκλήσεις στην πορεία. Ωστόσο, με την αποφασιστικότητα όλων των εμπλεκόμενων εταίρων και με την υποστήριξη της κυβέρνησης της Ινδονησίας, καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτό το πολύ σημαντικό έργο», δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Arla FoodsHanne Søndergaard, υπεύθυνη για τη γεωργία, τη βιωσιμότητα και την επικοινωνία.

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της έναρξης της παραγωγής στο Malang, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας της ΙνδονησίαςDrNasrullah, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τη γαλακτοβιομηχανία της Ινδονησίας και ολόκληρο τον τομέα παραγωγής τροφίμων.

«Έχουμε φιλόδοξα σχέδια και πρέπει να εφαρμόσουμε τις βέλτιστες πρακτικές και τις νεότερες γνώσεις για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους και το κάνουμε αυτό με συνεργασία σε έργα όπως αυτά. Ανυπομονώ πολύ να δω πως αυτό θα επηρεάσει θετικά την τοπική μας παραγωγή στο μέλλον», δήλωσε.

Μετά από ερευνητικά ταξίδια στη Δανία το 2018 και το 2019, όπου αντιπροσωπείες εκπροσώπων της ινδονησιακής κυβέρνησης και κορυφαίοι αγρότες του συνεταιρισμού μικροκαλλιεργητών KPSP αποκόμισαν γνώσεις σχετικά με τη βιολογική γαλακτοπαραγωγή, δημιουργήθηκε μια επίσημη εταιρική σχέση.

Το πρώτο βήμα του έργου ήταν η ανάπτυξη ικανοτήτων και η υποστήριξη των τοπικών αγροτών του γαλακτοκομικού συνεταιρισμού KPSP κατά τη μετάβαση τους από τη συμβατική στη βιολογική γεωργία. Αυτό υλοποιήθηκε από τη δανική εταιρεία SEGES Innovation και τη ICOEL, με την υποστήριξη του ινδονησιακού φορέα πιστοποίησης LeSOS, της MKO Bina Swadaya και του ίδιου του συνεταιρισμού.

«Η μετατροπή των πρώτων μικρών κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στην Ινδονησία που έχουν μόνο 3-5 αγελάδες από συμβατική σε πιστοποιημένη βιολογική παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου. Τα βιολογικά πρότυπα της Ινδονησίας πρέπει να αντικατοπτρίζουν το τοπικό πλαίσιο, όπου πολλές από τις φάρμες βρίσκονται σε χωριά χωρίς να έχουν αγρούς γύρω από τα αγροκτήματα. Ωστόσο, έχουμε θέσει τις βάσεις για την βιολογική παραγωγή γάλακτος σε ό,τι αφορά την ευζωία των ζώων, την παραγωγή τροφής και συμπυκνωμάτων. Αυτό το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα μιας σπουδαίας συνεργασίας με την KPSP και την Bina Swadaya, καθώς και με πολλούς ενδιαφερόμενους από όλη την αλυσίδα αξίας των γαλακτοκομικών προϊόντων», δηλώνει η Lisbeth Hendricksen, διευθύντρια καινοτομίας της SEGES Innovation.

Η ζήτηση γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ινδονησία αναμένεται να αυξηθεί κατά 6% το 2023, και με το 80% της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων να προέρχεται από εισαγόμενα προϊόντα, είναι εμφανές το τοπικό ενδιαφέρον για την αύξηση της παραγωγής. Επιπλέον, η κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους για τη βιολογική παραγωγή, με στόχο την αύξηση της τοπικής παραγωγής βιολογικών τροφίμων από το τρέχον 2% στο 20% έως το 2024.

«Ο δανέζικος κλάδος τροφίμων έχει μια μακρά και αξιοσέβαστη παράδοση στην παραγωγή βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Σε αυτό το έργο, συνδυάζουμε την εμπειρογνωμοσύνη και τα δεδομένα που αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια δεκαετιών με τους τοπικούς φορείς που φέρνουν επιχειρηματικό πνεύμα και γνώση της αγοράς προς όφελος ολόκληρου του γαλακτοκομικού τομέα της Ινδονησίας», δηλώνει ο Διεθνής Επικεφαλής Σύμβουλος του Συμβουλίου Γεωργίας και Τροφίμων της Δανίας, Jeppe Søndergaard Pedersen.

Το πιστοποιημένο βιολογικό γάλα από τον συνεταιρισμό KPSP επεξεργάζεται από την εταιρεία Mazaraat Artisan Cheese στο νεοσύστατο εργοστάσιο παραγωγής στο Malang και μετατρέπεται στο πρώτο βιολογικό τυρί της χώρας.

Ενώ η ποσότητα γάλακτος αρχικά ανέρχεται σε 60 λίτρα την ημέρα, αναμένεται ότι η ποσότητα θα αυξηθεί στα 250 λίτρα την ημέρα μέχρι το τέλος του έτους και στα 6.000 λίτρα την ημέρα μέχρι το 2026. Ο ευρωπαϊκός γαλακτοκομικός συνεταιρισμός Arla Foods, ο μεγαλύτερος παραγωγός βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο, συμβάλλει με προηγμένη τεχνογνωσία επεξεργασίας και υποστήριξη στην αγορά από την εμπειρία του να συνεργάζεται τόσο με την κατηγορία των βιολογικών προϊόντων όσο και με τα χειροποίητα τυριά.

«Με μια άμεση σύνδεση από την αύξηση της απόδοσης και της ποιότητας στο επίπεδο της φάρμας μέχρι την αφοσίωση και τις δεξιότητες παραγωγής στην Mazaraat Artisan Cheese, αυτή η επιχειρηματική περίπτωση έχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την επιτυχία και την πρωτοπορία στην περαιτέρω ανάπτυξη της οργανική παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ινδονησία και είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε με την εμπειρία μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Arla Foods στην Ινδονησίας, Vytautas Petronis.

H Mazaraat Artisan Cheese που ιδρύθηκε το 2015 με το όραμα να «δημιουργήσει ένα οικοσύστημα εξειδικευμένων τυριών για να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες και να γίνει ένας από τους ισχυρότερους παρόχους τυριών στην Νοτιοανατολική Ασία», έχει επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από το έργο και ήδη στοχεύει στην παγκόσμια επιτυχία.

«Η παρουσίαση του πρώτου βιολογικά παραγόμενου τυριού στην Ινδονησία είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι και η συμμετοχή μας σε αυτό το έργο είναι μια φανταστική ευκαιρία. Μια ευκαιρία για εμάς ως παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων να μάθουμε και να συνεργαστούμε με μερικούς από τους καλύτερους και ως ινδονησιακή επιχείρηση να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της βιομηχανίας μας και να βάλουμε τα ινδονησιακά βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα στο χάρτη», δήλωσε ο Jamie Najmi από την Mazaraat Artisan Cheese.

Πηγή: ruralnewsgroup.co.nz

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...