Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καταλύτης η πανδημία για την εδραίωση τυριών με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Στην αύξηση της διάρκειας ζωής των τυριών και λοιπών γαλακτοκομικών προϊόντων προσανατολίζεται πλέον η βιομηχανία τροφίμων και οι τυροκόμοι, εξαιτίας των πανδημικών συνθηκών και της διάθεσης επέκτασης του δικτύου καταναλωτών ανά την υφήλιο.

Έμφαση στην παράταση της διάρκειας ζωής των τυριών, ώστε να επιτραπεί στους τυροκόμους των ΗΠΑ να μεταφέρουν περισσότερα προϊόντα στο εξωτερικό χωρίς το προϊόν να χαλάσει ή να έχει αλλοιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά δίνεται πλέον σύμφωνα με τον Δρ John Lucey, Διευθυντή του Κέντρου Έρευνας Γαλακτοκομικών του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν.

«Σκεφτείτε τη διάρκεια ζωής για ένα τυρί τύπου μοτσαρέλα. Μπορεί να είναι ένας ή δύο μήνες η διάρκειά του στις ΗΠΑ, αλλά αν θέλουν οι παραγωγοί να κάνουν εξαγωγές στη Λατινική Αμερική, σε ασιατικές χώρες και σε άλλα απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, μπορεί να χρειαστούμε έξι μήνες ή οκτώ μήνες, ή ακόμα περισσότερο».

Ο ειδικός αναφέρει ότι η ομάδα του έχει αναπτύξει έναν τρόπο για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του τυριού μοτσαρέλα σε περίπου εννέα μήνες, ενώ η ίδια τεχνολογία εφαρμόστηκε από αρκετούς τυροκόμους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID. «Όταν όλες αυτές οι αγορές τροφίμων εξαφανίστηκαν σχεδόν εν μία νυκτί μετά τα lockdown, πολλά από τα τυροκομεία άρχισαν να λειτουργούν με κεντρικό άξονα την παράταση ζωής του τπαραγώμενου προϊόντος, ώστε να μπορούν να πουλήσουν σε έξι ή εννέα μήνες όταν τα lockdowns θα έχουν τελειώσει και να μην μένουν χωρίς προιόν».

Ο δρ. Lucey λέει επίσης ότι οι ερευνητές συνεργάζονται με το Συμβούλιο Εξαγωγών Γαλακτοκομικών των ΗΠΑ για να βελτιώσουν προϊόντα με δυνατότητα μεγαλύτερης εξαγωγικής ζήτησης «και στη συνέχεια θα κάνουμε εφαρμοσμένες δοκιμές για καθένα από αυτά, όπως για Cheddar, Gouda και τυρί κρέμα».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...