Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μιλάει στην καρδιά με βουνίσια γεύση η βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ Καλαβρύτων

Το 1972 ιδρύεται στα Καλάβρυτα και ξεκινά παραγωγή το εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος για τυροκοµικά προϊόντα, µέσω της συγκέντρωσης και αξιοποίησης του ποιοτικού γάλακτος της ευρύτερης περιοχής σε συνεταιριστική βάση, το οποίο είχε αρχικό σηµείο εκκίνησης το 1963.

Εδώ και 50 χρόνια λοιπόν ο Αγροτικός Γαλακτοκοµικός Συνεταιρισµός Καλαβρύτων παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα από αιγοπρόβειο γάλα που προέρχεται από τις ορεινές φάρµες των κτηνοτρόφων-παραγωγών του και γράφει τη δική του ιστορία στον τοµέα της τυροκοµίας και των γαλακτοκοµικών προϊόντων.

Το κύριο προϊόν είναι η Βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισµού Καλαβρύτων, που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση και τη σταθερή ποιότητά της. Παράγεται µε τις παραδοσιακές µεθόδους και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ελέγχου ωριµάζοντας για τρεις µήνες σε βαρέλια οξιάς, και διατίθεται αποκλειστικά από την αλυσίδα «Σκλαβενίτης».

Πλούσια γκάµα προϊόντων

Παράλληλα ο Συνεταιρισµός Καλαβρύτων προσφέρει επίσης εξαιρετικής ποιότητας  Γίδινο τυρί, ξηρή Μυζήθρα, Αφίρι, Αλειφοτύρι (αλειφώδες τυρί µε Φέτα ΠΟΠ) και Βούτυρο λιωµένο. Εδώ και τρία χρόνια, ξεκίνησε να παράγει µε την ίδια ποιότητα τη νέα σειρά γαλακτοκοµικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας: παραδοσιακό πρόβειο και κατσικίσιο γιαούρτι και -σε συνεργασία και µε τους αγελαδοτρόφους της περιοχής-φρέσκο αγελαδινό γάλα (πλήρες & ελαφρύ), κρέµα βανίλια, ρυζόγαλο και Γραβιέρα αγελαδινή ενώ

στα σκαριά βρίσκεται η παραγωγή συσκευασµένης βιολογικής Φέτας. Σε συνέχεια της σταθερής ανάπτυξης και ισχυρής θέσης που κατακτήσει µε την Φέτα ΠΟΠ στην ελληνική αγορά, ο Συνεταιρισµός έχει ξεκινήσει ήδη την τοποθέτησή της στις αγορές εξωτερικού, έχοντας ως κατεύθυνση και στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας των εξαγωγών µε υψηλή προστιθέµενη αξία.

Στηρίζει το εισόδηµα 1.100 κτηνοτρόφων

Ο κοινωνικός ρόλος που διαδραµατίζει ο Συνεταιρισµός σε όλες τις µορφές, είναι εξαιρετικά σηµαντικός για την περιοχή καθώς συντελεί στην στήριξη του εισοδήµατος των 1.100 κτηνοτρόφων µελών του και τη διατήρηση και ανάπτυξη των κτηνοτροφικών µονάδων τους στη ζώνη γάλακτος, που δίνουν ζωή στην ύπαιθρο της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων.

Ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο

Ο Συνεταιρισµός, χάρη στη σταθερή κερδοφορία του, συµβάλλει στη µεγέθυνση της τοπικής οικονοµίας µε τις συνεχείς παραγωγικές επενδύσεις του σε εγκαταστάσεις, συστήµατα ποιότητας και ελέγχου και µε την απασχόληση 120 εργαζοµένων στο εργοστάσιο και τα γραφεία του.

Ευ συνεταιρίζεσθαι

Ο Παύλος Σατολιάς, πρόεδρος του Αγροτικού και Γαλακτοκοµικού Συνεταιρισµού Καλαβρύτων, µαζί µε το ∆Σ, ηγούνται ενός πρωτοπόρου, σταθερά αναπτυσσόµενου οργανισµού, που αποτελεί πρότυπο υγιούς συνεταιριστικής συνεργασίας στην Ελλάδα, µε σταθερή κερδοφορία που διανέµεται και στηρίζει τον κοινωνικό ιστό σε θέµατα που αφορούν στην  προστασία του περιβάλλοντος όπου είναι εξαρχής ευαισθητοποιηµένος, και σε πλήρη συµµόρφωση µε την κείµενη νοµοθεσία λαµβάνει µέτρα διασφάλισης της βιώσιµης ανάπτυξης της περιοχής και της προστασίας του οικοσυστήµατος, επίσης µε επενδύσεις.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...