Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πανελλήνια Γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία» στις 23 Σεπτεμβρίου στην Ελασσόνα

Δεν υπάρχουν πολλά τρόφιμα των οποίων η ιστορία να ξεκινά πριν από 2.000 χρόνια. Η ονομασία «φέτα», αν και δόθηκε τον 17ο αιώνα και αφορά στον τεμαχισμό του τυριού, συναντάται σε πολύ πιο παλιά βιβλιογραφία.

Η φέτα είναι ένα τυρί που απολάμβαναν ο Όμηρος και ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως κι εσείς, σήμερα, σε μια σπιτική σαλάτα. Μια πρωτόγονη μορφή φέτας αναφέρεται και στην Οδύσσεια, όπου ο ήρωας Οδυσσέας, δραπετεύοντας από τη σπηλιά του Πολύφημου, παίρνει μαζί του το τυρί που έφτιαχναν οι Κύκλωπες.

Σήμερα, η φέτα είναι η ναυαρχίδα των ελληνικών προϊόντων με γεωγραφική ένδειξη και αντιπροσωπεύει το 10% περίπου των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων, αποδεικνύοντας την εξαιρετική διεθνή φήμη της.

Συνοψίζοντας, η επαρχία της Ελασσόνας είναι η μεγαλύτερη γαλακτοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας και έχει δυναμική παρουσία στο χώρο της αιγοπροβατοτροφίας και τυροκομίας. Καθιερώθηκε

ως ο τόπος που ανέδειξε και εξέλιξε τα προϊόντα της. Καθιέρωσε τον εορτασμό της φέτας, ενός θεσμού με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύει και προωθεί στην αγορά το προϊόν της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανδημία COVID 19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία ανέδειξαν τη σημασία της ύπαρξης ενός ισχυρού και ανθεκτικού συστήματος ανεφοδιασμού τροφίμων που λειτουργεί και εξυπηρετεί σε όλες τις περιστάσεις και είναι ικανό να εγγυηθεί στους πολίτες την πρόσβαση σε επαρκή προμήθεια τροφίμων σε προσιτές τιμές. Για αυτό το λόγο αυτό αποφασίσαμε και φέτος να διοργανώσουμε την Πανελλήνια Γιορτή «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022» που θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022.

Η φετινή Πανελλήνια Γιορτή «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022» θα αφορά μια μεγάλη διοργάνωση Ευρωπαϊκής εμβέλειας στην οποία θα συμμετέχουν φορείς του Δημόσιου Τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και αντιπροσωπείες Πρεσβειών, παραγωγοί φέτας, παραγωγοί γάλακτος, επιχειρήσεις εξοπλισμού, συσκευασίας και τεχνογνωσίας στο τομέα της παραγωγής και διάθεσης φέτας, Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τουριστικές επιχειρήσεις, φορείς και επιχειρήσεις διάθεσης φέτας της Ελλάδας και του Εξωτερικού, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ:

«ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022»

  1. Διεύρυνση πελατολογίου και δημιουργία ισχυρού δικτύου των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης του τυριού φέτας, κρέατος, και οίνου, υπουργείων, επαγγελματικών φορέων, οργανισμών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως και η ανάπτυξη συνεργασιών για την προώθησή των παραπάνω.
  2. Οι συνέργειες για την προώθηση μεγαλύτερης και μαζικότερης παραγωγής τυριού φέτας, κρέατος, οίνου και κατόπιν την εξαγωγή τους διεθνώς.
  3. Η ενθάρρυνση νέων επιχειρηματιών με την ενασχόληση της παραγωγής και διάθεσης γαλακτοκομικών προϊόντων και οίνου.
  4. Η ανάδειξη του τυριού φέτα ως Π.Ο.Π με σκοπό να καταλάβει τη θέση που του αξίζει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.
  5. Η μεταλαμπάδευση σωστών πρακτικών που αφορούν στην προώθηση του τυριού φέτα, κρέατος και οίνου από φορείς και επιχειρήσεις του εξωτερικό.

Αντικειμενικός σκοπός είναι να επαναπροσδιοριστεί η γιορτή μετά την πανδημία, να αναδειχθεί ο ρόλος της Ελασσόνας ως η κατ ́ εξοχήν γαλακτοπαραγωγός περιοχή αλλά και παραγωγής και εξαγωγής φέτας.

Η φετινή φιλοδοξία της οργανωτικής επιτροπής είναι αυτή η γιορτή φέτας στην Ελασσόνα να αποκτήσει πανελλήνια εμβέλεια και να συμβάλλει στην ανάδειξη και προώθηση στην εσωτερική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά, του τόσο σημαντικού για την εθνική μας οικονομία εκλεκτού, παραδοσιακού αυτού τυριού, που είναι το στήριγμα της Ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας.

Να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και την συμμετοχή φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Ελληνικού Δημοσίου, των Πρεσβειών, των παραγωγών, των συνεταιρισμών, των επιχειρήσεων συσκευασίας και εξοπλισμού, τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και των εφοδιαστικών αλυσίδων διάθεσης φέτας και μεγάλων αλυσίδων Super Market.

Παράλληλα, εκπρόσωποι ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις, τις νέες τεχνολογίες και προοπτικές του προϊόντος.

Κατά την διάρκεια της Πανελλήνιας Γιορτής «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022» προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός συνεδρίων, ημερίδων, ειδικών εκδηλώσεων, συναντήσεων παραγωγών με φορείς, όπως επίσης και πολιτιστικές – ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη βοήθεια και προσφορά σας, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, από την πλευρά μας, σας παρέχουμε τα ακόλουθα ανταποδοτικά οφέλη:

-Καταχώρηση λογοτύπου στην ιστοσελίδα της Πανελληνίας Γιορτής «Φέτα & Γαστρονομία,Ελασσόνα2022»

– Καταχώρηση λογοτύπου στο ενημερωτικό έντυπο (50.000 τεμάχια) που θα διανέμονται στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί η Πανελληνία Γιορτή «Φέτα & Γαστρονομία, Ελασσόνα 2022»

– Καταχώρηση λογοτύπου σε όλα τα δελτία τύπου που πρόκειται να αποσταλούν

– Εμφάνιση λογοτύπου στην τηλεοπτική καμπάνια

– Καταχώρηση λογοτύπου στις αφίσες

Είμαστε σίγουροι για την ευγενική σας διάθεση και ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, συμβάλλοντας με τη σειρά σας στην προώθηση των εθνικών μας προϊόντων και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Ελευθερία Τζανακούλη στο τηλέφωνο 2410 255997 , 6979247567 ή στο mail info@jackie.gr.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η τυροκομική εταιρεία Κίσσας από το Μουζάκι Καρδίτσας απέσπασε πριν από μερικές ημέρες μια σπουδαία, διεθνή διάκριση: κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο στον έγκυρο διαγωνισμό World Cheese Awards...

REPORTS

Οι γαλακτοκομικές φάρμες στην Λιθουανία ξεκινούν σιγά σιγά να χρεοκοπούν καθώς η οικονομική κατάσταση σε ολόκληρη τη βιομηχανία παραμένει δύσκολη, όπως εξήγησε ο Jonas...

REPORTS

Τα World Cheese Awards είδαν ειδικούς από όλο τον κόσμο να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τον φετινό πρωταθλητή.

REPORTS

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν οι διεθνείς αγορές γαλακτοκομικών προϊόντων θα ανακάμψουν στα επίπεδα pre-crash φέτος», ανέφεραν διεθνείς αναλυτές γαλακτοκομικών προϊόντων στους...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...