Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πιο θρεπτικό τυρί με βόσκηση σε ελαιώνα

Η προσθήκη φύλλων ελιάς στη διατροφή των αρνιών μπορεί να βελτιώσει την υγεία τους, να αυξήσει τη βιωσιμότητα της αλυσίδας τροφίμων και να δημιουργήσει ένα προϊόν καλύτερης ποιότητας.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των φύλλων ελιάς φαίνεται πως μεταφέρονται και στο τυρί που παράγεται από το γάλα. Η προσθήκη φύλλων ελιάς μπορεί επίσης να βελτιώσει το προφίλ των λιπαρών στο τυρί. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Dairy Journal, η προσθήκη 28% φύλλων ελιάς στο σιτηρέσιο των αρνιών μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή ενός τυροκομικού προϊόντος περισσότερο υγιεινού από το συνηθισμένο, που οι καταναλωτές θα εκτιμούσαν και θα πλήρωναν καλύτερα. Η ομάδα των Ιταλών ερευνητών πραγματοποίησε τη μελέτη παρεμβαίνοντας στη διατροφή των αρνιών για 30 ημέρες.  Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το τυρί που παρασκευάστηκε από την ομάδα πειράματος περιείχε υψηλότερο ποσοστό ακόρεστων λιπαρών οξέων, ενώ το ποσοστό των κορεσμένων λιπαρών ήταν σημαντικά μικρότερο από αυτό της ομάδας ελέγχου. Ενδιαφέρον παρουσίαζε επίσης το γεγονός ότι η παραγωγή γάλακτος της ομάδας πειράματος ήταν μεγαλύτερη από αυτή της ομάδας ελέγχου.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η τυροκομική εταιρεία Κίσσας από το Μουζάκι Καρδίτσας απέσπασε πριν από μερικές ημέρες μια σπουδαία, διεθνή διάκριση: κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο στον έγκυρο διαγωνισμό World Cheese Awards...

REPORTS

Οι γαλακτοκομικές φάρμες στην Λιθουανία ξεκινούν σιγά σιγά να χρεοκοπούν καθώς η οικονομική κατάσταση σε ολόκληρη τη βιομηχανία παραμένει δύσκολη, όπως εξήγησε ο Jonas...

REPORTS

Τα World Cheese Awards είδαν ειδικούς από όλο τον κόσμο να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τον φετινό πρωταθλητή.

REPORTS

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν οι διεθνείς αγορές γαλακτοκομικών προϊόντων θα ανακάμψουν στα επίπεδα pre-crash φέτος», ανέφεραν διεθνείς αναλυτές γαλακτοκομικών προϊόντων στους...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...