Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου η ΠΟΠ Φορμαέλα Orpheus

Ιδιαίτερη πικάντικη γεύση για την ΠΟΠ Φορµαέλλα του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισµού Βοιωτίας, ο οποίος εισήλθε στη µεταποίηση τυροκοµικών προϊόντων έχοντας αποκτήσει δύο τυροκοµεία στην ευρύτερη περιοχή του νοµού Βοιωτίας σε µία προσπάθεια να προσδώσει αξία στους συνεργαζόµενους παραγωγούς.

Η Φορµαέλλα ΠΟΠ, το φηµισµένο τυρί της περιοχής του Παρνασσού,  είναι ένα ηµίσκληρο τυρί που παράγεται αποκλειστικά στην Αράχωβα του νοµού Βοιωτίας ενώ καταχωρήθηκε στην ΕΕ ως ΠΟΠ το 1996. Το γάλα που χρησιµοποιείται παράγεται από αιγοπρόβατα εκτατικής εκτροφής που ανήκουν σε αυτόχθονες φυλές, µε τις συνολικές εισκοµιζόµενες ποσότητες ηµερησίως να αγγίζουν τους τρεις τόνους πρόβειου γάλακτος και τον 1,5 τόνο γίδινου. Ο Συνεταιρισµός έχει αναπτύξει συνεργασίες µε την Αµερικανική Γεωργική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και τις εξαγωγές, από όπου επί του παρόντος προέρχεται το 30% του τζίρου του. Ο κύκλος εργασιών του Συνεταιρισµού ανέρχεται στα επίπεδα των 500 χιλιάδων ευρώ ενώ επενδύει στην προβολή συµµετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις. Μεταξύ των παραγόµενων προϊόντων είναι Φέτα, Κατσικίσιο τυρί, Κεφίρ και αρκετά ακόµη.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...