Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Ανθότυρο Λακωνικόν Εστί

Μαλακό, µε υπόγλυκη, δροσερή γεύση, πλούσια αρωµατικά χαρακτηριστικά και χαµηλή περιεκτικότητα σε αλάτι είναι το Ανθότυρο που παράγει η τυροκοµική µονάδα της Παναγιώτας Πουλάκη.

Πρώτη ύλη είναι το πρόβειο γάλα που παράγεται στην οικογενειακή εκµετάλλευση στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, η οποία δηµιουργήθηκε από τον πατέρα της τυροκόµου το 2013 ενώ η ίδια, αφού σπούδασε στην Αµερικανική Γεωργική Σχολή και αν και η οικογένεια δεν είχε καµία σύνδεση µε την τυροκοµία, ολοκλήρωσε το 2021 την κατασκευή του τυροκοµείου, µε την ονοµασία «Λακωνικόν Εστί». Παράγει ετησίως περίπου 140 τόνους γάλακτος, το οποίο συλλέγει από 500 πρόβατα που έχει στην ιδιοκτησία της, µε τους 20 να πηγαίνουν στη µεταποίηση. Στην γκάµα τυριών περιλαµβάνονται Φέτα ΠΟΠ και Μυζήθρα ξηρή. Τα προϊόντα πωλούνται σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε πελάτες λιανικής στην Αττική µε προγραµµατισµένες διανοµές.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...