Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Ανθότυρο Αρκαδίας Καραμαντζάνη

∆ροσερό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα, µε ξεχωριστή γεύση είναι το Ανθότυρο του οικογενειακού τυροκοµείου στον Αγ. Ιωάννη Αρκαδίας, ένα ορεινό χωριό κοντά στο Άστρος Κυνουρίας, το οποίο τρέχουν τα πέντε αδέλφια Καραµαντζάνη.

Η αρχή της ιστορίας τους πηγαίνει πίσω στο 1998 όταν δηµιουργήθηκε η πρώτη µονάδα για να συνεχίσει µια µακρά παράδοση που κρατάει από τον κτηνοτρόφο παππού της οικογένειας. Σήµερα ένα ευρύ δίκτυο κτηνοτρόφων από την Αρκαδία και τη Λακωνία τροφοδοτεί το τυροκοµείο µε γάλα, το οποίο παράγει 4-5 τόνους τυροκοµικά προϊόντα ενώ σηµειώνεται ότι φέτος συµµετείχε και στις εκδηλώσεις του προγράµµατος «Say Cheese – Balkan Cheese». Τα προϊόντα της Τυροκοµικά Προϊόντα Καραµαντζάνης διανέµονται από το τυροκοµείο, ένα πρατήριο στο Άστρος και ένα κατάστηµα στην Αθήνα, ενώ σηµαντικό σηµείο κατανάλωσής τους είναι τα δύο σηµεία εστίασης που διατηρεί η οικογένεια στην περιοχή.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...