Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Λευκό Πανεράκι του Τυροκομείου Κλέπκος

Από αιγοπρόβειο γάλα, με πλούσια και µεστή γεύση, µέτρια πικάντικο και µε λιγότερο όξινη γεύση είναι το λευκό Πανεράκι του Τυροκοµείου Κλέπκος µε τη χαρακτηριστική ανάγλυφη µορφή που αφήνουν τα ειδικά καλούπια όπου στραγγίζει.

Η οικογένεια Κλέπκου ξεκίνησε την πορεία της πολλά χρόνια πριν, ως µία παραδοσιακή κτηνοτροφική οικογένεια, στο Λευκοχώρι (Κλέπι). Το 1967 ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Κλέπκο το Τυροκοµείο Κλέαρχος Κλεπκος Κ. Σία ΟΕ στο Περιβολάκι Λαγκαδά, ένα µικρό χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη. Πιστός στη φιλοσοφία και την παραγωγική διαδικασία του πατέρα του, ο Κλέαρχος Κλέπκος ανέλαβε το 1984 την επιχείρηση δίνοντάς της αέρα ανανέωσης και το 2005 προχώρησε σε επέκταση των εγκαταστάσεων και σε εκσυγχρονισµό των µέσων παραγωγής καλύπτοντας έκταση 1.500 τ.µ. µε δυνατότητα επεξεργασίας 20 τόνων γάλακτος ηµερησίως. Σήµερα η κόρη του Κλέαρχου Κλέπκου, Κατερίνα, ακολουθεί τα βήµατα των προκατόχων της.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...