Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Μεσογειακό Σαγανέλι από την Θεσσαλός Γαλακτοκομικά

Ηµίσκληρο τυρί µε µεσογειακή γεύση που παράγεται αποκλειστικά από φρέσκο παστεριωµένο πρόβειο και γίδινο γάλα, προσθέτοντας στο τέλος πάστα ελιάς, ρίγανη και παρθένο ελαιόλαδο.

Ένα τυρί µε µεγάλη διάρκεια ζωής, που αποτελεί τη βάση της παραγωγής της τυροκοµικής επιχείρησης «Θεσσαλός Γαλακτοκοµικά» µε έδρα το Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, που τρέχει ο τεχνολόγος γεωπόνος Σπύρος Αντωνίου. Αξιοποιώντας από τη µια την κτηνοτροφική µονάδα της οικογένειάς του και αποφασίζοντας παράλληλα να καινοτοµήσει ο κ. Αντωνίου συνταίριαξε πολλές διαφορετικές πρώτες ύλες όπως φράουλα, τσίλι, τέσσερα πιπέρια, πάστα ελιάς – λάδι – ρίγανη, δυόσµο, βερίκοκο, σταφίδα, τρούφα, τρούφα – σοκολάτα, ροδάκινο, σύκο, κυδώνι, αχλάδι,  µε το ηµίσκληρο τυρί «Σαγανέλι», µε το σύνολο αυτής της παραγωγής να διοχετεύεται στη Μάλτα και τη Σαουδική Αραβία. Παράλληλα το τυροκοµείο, που επεξεργάζεται καθηµερινά έναν τόνο γάλακτος, παράγει µεταξύ άλλων Φέτα ΠΟΠ, Γίδινο, Ανθότυρο, αλλά και γιαούρτι και κεφίρ. Σηµειώνεται ότι για την παραγωγή της ετικέτας «Σαγανέλι Μεσογειακό», που µπορεί να καταναλωθεί ως έχει ή ψηµένο, οι ελιές και το ελαιόλαδο συλλέγονται από τους ελαιώνες του Πηλίου και η ρίγανη από τα βουνά των Αγράφων και της Πίνδου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...