Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας η επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΤΥΡΑΣ

Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να αποκατασταθεί η λειτουργία του εργοστασίου της ΤΥΡΑΣ, που ανήκει στην εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» και το οποίο υπέστη υλικές ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Πρόκειται για ένα από 11 συνολικά εργοστάσια της εταιρείας – το συγκεκριμένο βρίσκεται στα Τρίκαλα που αποτελεί και την έδρα της εταιρείας- όπου παράγονται κατά κύριο λόγο τα γιαούρτια και τα τυροκομικά προϊόντα σχεδόν όλων των brand της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία», που διαθέτει μεταξύ άλλων τα γνωστά σήματα «Όλυμπος» και «Ροδόπη».

 

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν πηγές κοντά στην εταιρεία στο CNN Greece, από την άλλη πλευρά το εργοστάσιο της Όλυμπος όπου παράγεται το γάλα αλλά και προϊόντα τσαγιού, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, δεν έχει υποστεί ζημιές. Ωστόσο, αν και εκεί συνεχίζεται η παραγωγή, αναμένουν τη άνοιγμα των πλημμυρισμένων δρόμων στην περιοχή ώστε να ξεκινήσει ο εφοδιασμός των σημείων πώλησης. Αυτή τη στιγμή, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το εργοστάσιο είναι περικυκλωμένο από νερά, κάτι που καθιστά σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση των φορτηγών αλλά ακόμη και πολλών εργαζομένων.

Ζημιές και σε άλλες γαλακτοβιομηχανίες

Από τις καταστροφικές πλημμύρες έχουν υποστεί ζημιές και άλλες εγκαταστάσεις εταιρειών του κλάδου της γαλακτοβιομηχανίας στην περιοχή, όπως της La Farm και της Όμηρος.

Αυτή τη στιγμή πάντως, πέραν των υλικών ζημιών, η μεγαλύτερη ανησυχία στελεχών του κλάδου έχει να κάνει με τις απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο, το μέγεθος των οποίων δεν έχει ακόμα υπολογιστεί. Την ίδια στιγμή ο προβληματισμός σχετικά με την παραγωγή γάλακτος το επόμενο διάστημα είναι έντονος καθώς πέραν της απώλειας των ζώων οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες και στην πρόσβαση σε εκείνα που γλίτωσαν από την καταστροφή ώστε να προχωρήσουν στη συγκομιδή γάλακτος, έχοντας παράλληλα και ελλείψεις σε εξοπλισμό και ζωοτροφές.

Πηγή: cnn.gr

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η τυροκομική εταιρεία Κίσσας από το Μουζάκι Καρδίτσας απέσπασε πριν από μερικές ημέρες μια σπουδαία, διεθνή διάκριση: κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο στον έγκυρο διαγωνισμό World Cheese Awards...

REPORTS

Οι γαλακτοκομικές φάρμες στην Λιθουανία ξεκινούν σιγά σιγά να χρεοκοπούν καθώς η οικονομική κατάσταση σε ολόκληρη τη βιομηχανία παραμένει δύσκολη, όπως εξήγησε ο Jonas...

REPORTS

Τα World Cheese Awards είδαν ειδικούς από όλο τον κόσμο να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τον φετινό πρωταθλητή.

REPORTS

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν οι διεθνείς αγορές γαλακτοκομικών προϊόντων θα ανακάμψουν στα επίπεδα pre-crash φέτος», ανέφεραν διεθνείς αναλυτές γαλακτοκομικών προϊόντων στους...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...