Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το «Open Dairies» δείχνει την παραγωγή του Parmigiano Reggiano

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε τον Απρίλιο με πάνω από 13.000 συμμετέχοντες, τα γαλακτοκομεία ΠΟΠ ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους στο κοινό.

. Το «Open Dairy Festival» επιστρέφει στο Iren Green Park στο Reggio Emilia της Ιταλίας με δύο ημέρες γεμάτες «masterclasses», μαγειρικές εκπομπές, food trucks, καλλιτεχνικές παραστάσεις, παιχνίδια και παραστάσεις για μικρά παιδιά, αθλήματα, DJ set και πολλά άλλα.

Είναι μια μοναδική εμπειρία που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τη γέννηση και το άνοιγμα ενός φρέσκου τροχού Parmigiano Reggiano, να περπατήσει μέσα από τους «καθεδρικούς ναούς» των αποθηκών που ωριμάζουν και να αγοράσει το ΠΟΠ τυρί απευθείας από τα χέρια του τεχνίτη που το δημιούργησε, όλες μοναδικές εμπειρίες που οι λάτρεις του τυριού θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν από κοντά. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε τον Απρίλιο με πάνω από 13.000 συμμετέχοντες, τα γαλακτοκομεία Parmigiano Reggiano ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους στο κοινό. Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωμβρίου επιστρέφει το «Open Dairy Festival», το γεγονός που προωθεί το Consortium που θα δώσει σε όλους, από λάτρεις της γαστρονομίας μέχρι τους περίεργους όσον αφορά το τυρί, μικρούς και μεγάλους, την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να βιώσουν την παραγωγή αυτού του ΠΟΠ τυριού. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει 49 τυροκομεία από όλες τις επαρχίες της περιοχής, δηλαδή την Parma, την Reggio Emilia, την Modena, την Bologna στα αριστερά του ποταμού Reno και τη Mantua στα δεξιά του ποταμού Po.

Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για απλές ξεναγήσεις σε γαλακτοκομεία, στάβλους και αποθήκες ωρίμανσης, ανοιχτά μαγαζιά, εκδηλώσεις για παιδιά και γευσιγνωσίες, αλλά είναι και ένα αυθεντικό ταξίδι στο χρόνο για να ανακαλύψει κανείς τον τρόπο παραγωγής του ΠΟΠ αυτού τυριού ο οποίος παραμένει αναλλοίωτος από πάνω από εννέα αιώνες. Είναι ένα ταξίδι στην περιοχή προέλευσης  πλούσια σε ιστορία, τέχνη και πολιτισμό. Ο στόχος αυτού του φεστιβάλ και της τουριστικής φιλοξενίας στα τυροκομεία είναι να βοηθήσει στη δημιουργία μιας σχέσης με τους τουρίστες που διασχίζουν την περιοχή προσφέροντας τη δυνατότητα αγοράς και παραλαβής του Parmigiano Reggiano απευθείας στο σπίτι τους μέσω του συνδέσμου https://shop.parmigianoreggiano.com/it.

Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι απλή. Απλώς πρέπει κάποιος να επισκεφτεί τον ιστότοπο https://www.parmigianoreggiano.com/it/caseifici-caseifici-aperti για να συμβουλευτεί την λίστα των συμμετεχόντων γαλακτοκομείων, το ωράριο λειτουργίας, τις προτεινόμενες δραστηριότητες και ένα πρακτικό εργαλείο γεωγραφικής τοποθέτησης. Επιπλέον οι δύο αυτές ημέρες αποτελούν επίσης μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις της τέχνης να ανακαλύψουν τις μεσαιωνικές εκκλησίες της Parma, το μουσείο Ferrari στην επαρχία της Modena μέχρι τις ρομαντικές στοές της Bologna και τις όχθες του ποταμού Po στην κάτω Mantua.

Στη Reggio Emilia η γιορτή δεν τελειώνει όταν φύγει ο κόσμος από το τυροκομείο. Το Open Dairy Festival θα λάβει χώρα στο Iren Green Park στο Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Οκτωμβρίου από τις 3μ.μ. Στο διήμερο αυτό γεγονός θα υπάρχει και ένα «χωριό Parmigiano Reggiano» στην καρδιά της πόλης με ό,τι καλύτερο προσφέρει η περιοχή για να γιορτάσει την καλή ζωή και την κοινώτητα. Από μαθήματα Parmelier (για να γίνει κάποιος ειδικός στο Parmigiano Reggiano και να ανακαλύψει τους πιο περιζήτητους συνδυασμούς σε συνεργασία με το Parmigiano Reggiano Tasters Association) μέχρι food trucks, μαγείρεμα με την αρχαία μέθοδο ξύλου στη φωτιά, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, από DJ set έως τη ζωντανή παράσταση του κωμικού Baz.

Πηγή: gazzettadellemilia.it

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η τυροκομική εταιρεία Κίσσας από το Μουζάκι Καρδίτσας απέσπασε πριν από μερικές ημέρες μια σπουδαία, διεθνή διάκριση: κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο στον έγκυρο διαγωνισμό World Cheese Awards...

REPORTS

Οι γαλακτοκομικές φάρμες στην Λιθουανία ξεκινούν σιγά σιγά να χρεοκοπούν καθώς η οικονομική κατάσταση σε ολόκληρη τη βιομηχανία παραμένει δύσκολη, όπως εξήγησε ο Jonas...

REPORTS

Τα World Cheese Awards είδαν ειδικούς από όλο τον κόσμο να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τον φετινό πρωταθλητή.

REPORTS

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν οι διεθνείς αγορές γαλακτοκομικών προϊόντων θα ανακάμψουν στα επίπεδα pre-crash φέτος», ανέφεραν διεθνείς αναλυτές γαλακτοκομικών προϊόντων στους...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...