Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με 16 τυριά η Ελλάδα στη λίστα των κορυφαίων 50 γίδινων διεθνώς του taste Atlas

Γεμάτη από ελληνικά προϊόντα είναι η λίστα που δημοσίευσε η σελίδα Taste Atlas με τα 50 καλύτερα γίδινα τυριά του κόσμου.

Συνολικά 16 ελληνικά τυριά βρίσκονται μεταξύ των 50 κορυφαίων ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται το γαλλικό Crottin de Chavignol.

Στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα στην 4η θέση βρίσκεται το κεφαλοτύρι, στην 6η το μαστέλο Χίου και στην 8η η μυζύθρα Κρήτης.

Στην 11η θέση συναντάμε το κρασοτύρι από την Κω, στη 14η το μανούρι Θεσσαλίας, στη 15η την κοπανιστή Κυκλάδων και στη 17η τον Μπάτζο Θεσσαλίας.

Στις θέσεις 19, 20,21 βρίσκονται αντίστοιχα η σφέλα Μεσσηνίας, η φορμαέλα από την Αράχωβα και το κατίκι Δομοκού ενώ στη 23η την Ξινομυζύθρα Κρήτης.

Το γαλοτύρι Θεσσαλίας συναντάμε στην 28η θέση και στην  35η την Καθούρα Ικαρίας. Τη λίστα των ελληνικών γίδινων τυριών που ξεχωρίζει η σελίδα συμπληρώνει το πηχτόγαλο Χανίων στην 41η θέση, το ξινότυρο Μυκόνου στην 46η θέση και το χλωρό από τη Σαντορίνη στην 50η.

Στην 48η θέση βρίσκεται επίσης η Αναρή από την Κύπρο.

Πηγή: foodlife.gr

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...