Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Όταν το τυρί πλάθεται με το καλύτερο γάλα της Κέας

Χρειάστηκε υποµονή και η συνδροµή πολλών συνεργατών ώστε η οικογένεια Μυκονιάτη από την Κέα να περάσει από την κτηνοτροφική δραστηριότητα στη δηµιουργία το 2016 µιας τυροκοµικής µονάδας, η οποία µάλιστα σήµερα τροφοδοτεί τα δύο ιδιόκτητα καταστήµατα λιανικής στην πρωτεύουσα της Κέας, Ιουλίδα, και την Αθήνα.

Αιχµή του δόρατος του brand Τυράκειον είναι το ιδιαίτερο  Ξεροτύρι Κέας σύµφωνα µε τον 30χρονο τυροκόµο Αλέξανδρο Μυκονιάτη µε σπουδές στη Γαλακτοκοµική Σχολή Ιωαννίνων. Μαζί και 15 κωδικοί µε γαλακτοκοµικά προϊόντα, όλα µε γάλα κατά βάση από τη µονάδα, που διαχειρίζεται ο πατέρας της οικογένειας, Γιώργος µαζί µε τη σύζυγό του Θεοδώρα, ενώ την γκάµα συµπληρώνουν τα παγωτά και γλυκά που παρασκευάζει ο αδελφός του Αλέξανδρου, Γιάννης, µε σπουδές ζαχαροπλαστικής. Επόµενα βήµατα για την οικογένεια, η επέκταση της αλυσίδας παραγωγής µε αύξηση του ζωικού κεφαλαίου, επέκταση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της µονάδας µεταποίησης. Κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο, αφού οι 38 µε 40 τόνοι γάλακτος που συλλέγουν ετησίως από τις 25 αγελάδες και τα 120 πρόβατα στην Κέα, αρκούν για να καλύψουν τη µισή ζήτηση που γνωρίζουν τα προϊόντα της επιχείρησης. «Την υπόλοιπη ζήτηση απλά δεν την εξυπηρετούµε» αναφέρει ο Αλέξανδρος Μυκονιάτης, εξηγώντας ότι µε το άνοιγµα του δεύτερου καταστήµατος στην Αθήνα οι πωλήσεις εντάθηκαν.

Πλήρης έλεγχος σε όλα τα στάδια

«Θέλουµε να επεκτείνουµε την παραγωγή µας σε όλα τα τµήµατα της εκµετάλλευσης για να µπορούµε να ελέγχουµε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς µας. Ακόµα και στα καταστήµατα θέλουµε να είµαστε παρόντες οι ίδιοι, γιατί ο κόσµος εµάς αναγνωρίζει» τονίζει ο Αλέξανδρος Μυκονιάτης.  Για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού θα χρειαστεί µια µεγάλη επένδυση, την οποία έχει καθυστερήσει η αναστάτωση που προκάλεσε η πανδηµία, Στην Κέα µπορεί να βρει κανείς τα προϊόντα της εταιρείας και σε άλλα καταστήµατα εκτός από το ιδιόκτητο, αφού το καλοκαίρι γίνεται διανοµή ορισµένων κωδικών σε κεντρικά σηµεία του νησιού. Το υπόλοιπο τονάζ, φεύγει απευθείας από το δίκτυο της Τυράκειον.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...