Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Truffeta, το καλύτερο ελληνικό τυρί στα World Cheese Awards 2023

Η τυροκομική εταιρεία Κίσσας από το Μουζάκι Καρδίτσας απέσπασε πριν από μερικές ημέρες μια σπουδαία, διεθνή διάκριση: κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο στον έγκυρο διαγωνισμό World Cheese Awards 2023 για το προϊόν Trufetta.

Το συγκεκριμένο προϊόν αναδείχθηκε επίσης ως το καλύτερο ελληνικό τυρί απ΄ όσα συμμετείχαν στον σχετικό διαγωνισμό ο οποίος φέτος πραγματοποιήθηκε στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 4.500 τυριά, από τα 43 διαγωνιζόμενες χώρες απ΄ όλες τις ηπείρους.

Με αφορμή τη βράβευση, το Dairy News επικοινώνησε με την Κίσσας και συγκεκριμένα με την Μαρία Διβάνη, διευθύντρια της τυροκομικής επιχείρησης, η οποία μας είπε: «Το τυροκομικό προϊόν για το οποίο βραβευτήκαμε, η Truffeta κυκλοφορεί εδώ και περίπου δύο χρόνια στο εξωτερικό κι εδώ και μερικές εβδομάδες ξεκίνησε η διανομή του στην Ελλάδα στα καταστήματα των αλυσίδων My Market και Σκλαβενίτης σε συσκευασίες vacuum των 150 γρ. και σε προσιτή τιμή για ένα premium προϊόν. Είναι ένα αιγοπρόβειο τυρί με κομμάτια καλοκαιρινής μαύρης τρούφας».

Εμπειρία στη φέτα από το 1969

Η Κίσσας είναι μια εταιρεία συνηθισμένη τόσο στα βραβεία όσο και στις εξαγωγές καθώς ο διεθνής προσανατολισμός της είναι έντονος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Φέτα Κίσσας, το σημαντικότερο εμπορικά προϊόν της εταιρείας,  έχει κατακτήσει βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και εξάγεται σε Ελβετία, Γαλλία και Γερμανία. Άλλωστε η οικογένεια Κίσσα παράγει με γνώση και εμπειρία από το 1969, τη βραβευμένη (στον ίδιο διαγωνισμό αλλά το 2015) παραδοσιακή Φέτα.

Σήμερα όμως, τα μάτια είναι στραμμένα στο προϊόν Truffeta καθώς όπως μας επισημαίνει η Μ. Διβάνη, «Σε αυτό το προϊόν θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας το επόμενο διάστημα καθώς είναι ένα ιδιαίτερο, νόστιμο τυρί». Μας ενημερώνει μάλιστα πως «εξάγουμε το προϊόν Truffeta με επιτυχία στην Γαλλία όπου από τις αρχές της χρονιάς μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε διαθέσει 36 τόνους ενώ το συμβόλαιό μας είναι για 50 τόνους. Διανέμεται σε αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων σε όλη τη χώρα».

Πηγή: dairynews.gr

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι γαλακτοκομικές φάρμες στην Λιθουανία ξεκινούν σιγά σιγά να χρεοκοπούν καθώς η οικονομική κατάσταση σε ολόκληρη τη βιομηχανία παραμένει δύσκολη, όπως εξήγησε ο Jonas...

REPORTS

Τα World Cheese Awards είδαν ειδικούς από όλο τον κόσμο να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τον φετινό πρωταθλητή.

REPORTS

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν οι διεθνείς αγορές γαλακτοκομικών προϊόντων θα ανακάμψουν στα επίπεδα pre-crash φέτος», ανέφεραν διεθνείς αναλυτές γαλακτοκομικών προϊόντων στους...

REPORTS

Στην εισήγηση προς τον Σύνδεσμο Τυροκόμων Κύπρου να τερματίσει την παραγωγή αιγοπρόβειου χαλλουμιού ώστε να αυξηθεί στο 20% η ποσόστωση του αιγοπρόβειου γάλακτος στο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...