Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Την είσοδό της σε φρέσκο γάλα και γιαούρτι ετοιμάζει η Αμφιγάλ

Είσοδο σε νέα κατηγορία προϊόντων θα πραγµατοποιήσει κατά το προσεχές χρονικό διάστηµα η Αµφιγάλ, σύµφωνα µε πληροφορίες που προέρχονται από στελέχη της Ένωσης Αγρινίου.

του Γιώργου Λαµπίρη

Η γαλακτοβιοµηχανία του συνεταιρισµού πρόκειται να προχωρήσει εντός του 2023 σε νέα επένδυση για την προσθήκη µηχανολογικού εξοπλισµού στις υφιστάµενες εγκαταστάσεις της, διευρύνοντας µε αυτόν τον τρόπο το κωδικολόγιο των προϊόντων της και προσθέτοντας φρέσκο γάλα, πλήρες στραγγιστο γιαούρτι αλλά και στραγγιστό µε µειωµένα λιπαρά καθώς και επιδόρπια όπως η κρέµα και το ρυζόγαλο. Να θυµίσουµε ότι η Αµφιγάλ διαθέτει αυτή τη στιγµή στην αγορά προϊόντα µε την ετικέτα «Αµφιλοχίας Γη», στη γκάµα των οποίων περιλαµβάνονται η γραβιέρα, η κεφαλογραβιέρα, η φέτα, το τσαλαφούτι, το πεκορίνο. Το µεγαλύτερο µέρος των παραγόµενων ποσοτήτων σε ποσοστό που υπερβαίνει το 70%, διατίθεται µέσα από το δίκτυο καταστηµάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος πανελλαδικά. Ένα µέρος των προϊόντων αυτών διατίθεται επίσης σε τοπικό επίπεδο και στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη δραστηριότητας της Αµφιγάλ και ένα ακόµη µέρος των εν λόγω αγαθών προορίζεται για εξαγωγές.

Να σηµειωθεί ότι η Αµφιγάλ αυξάνει σταδιακά τις ποσότητες γάλακτος που αξιοποιεί συνεργαζόµενη µε τους κτηνοτρόφους. Ειδικότερα, στη διάρκεια της φετινής γαλακτοπαραγωγικής περιόδου εισκόµισε περίπου 4.500 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος και φέτος οι ποσότητες αυτές θα ανέλθουν στους 6.500 τόνους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα νέα προϊόντα θα εισέλθουν στην ελληνική αγορά το 2023 έως και το φθινόπωρο, ενώ η επένδυση για την προσθήκη του νέου µηχανολογικού εξοπλισµού θα υλοποιηθεί στις αρχές του επόµενου έτους.

Η Αµφιγάλ έχει δηµιουργήσει ένα σύγχρονο εργοστάσιο στην Κεχρινιά Αµφιλοχίας, µέσω της οποίου η εταιρεία συµφερόντων της Ένωσης Αγρινίου θα επιδιώξει τα επόµενα χρόνια εκτός από την ελληνική αγορά, να αναπτύξει το εκτόπισµά της και στις εξαγωγές. Το 2021 ο κύκλος εργασιών της Αµφιγάλ ανήλθε στα 6,06 εκατ. ευρώ από 3,94 εκατ. ευρώ που ήταν το 2020, καταγράφοντας θετική µεταβολή σε ποσοστό 53,7%. Η εταιρεία έλαβε τη σηµερινή της µορφή το 2017, συστήνοντας τη νέα της παραγωγική µονάδα και εισερχόµενη στην παραγωγή δικών της προϊόντων µε την ετικέτα  «Αµφιλοχίας Γη».

Θυµίζουµε ότι η Αµφιγάλ αποτελεί µία από τις παραγωγικές δραστηριότητες του Αγροτικού Συνεταιρισµού Ένωση Αγρινίου, καθότι διατηρεί επίσης εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιών, εργοστάσιο ζωοτροφών, εργοστάσιο µηδικής και ξηραντήρια καλαµποκιού. Ταυτόχρονα όµως δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη έργων ανανεώσιµων πηγών ενέργειας µε τη συµµετοχή 5.500 µελών αλλά και την παροχή υπηρεσιών στον αγροτικό τοµέα. Η δραστηριότητά της στις ανανεώσιµες πηγές εντοπίζεται στα αιολικά πάρκα όπου έχει ιδρύσει 10 ενεργειακές κοινότητες, στο βιοαέριο µε την εγκατάσταση µονάδας στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και φωτοβολταϊκά µε 6 ενεργειακές κοινότητες στην Κατούνα και επιπλέον 6 ενεργειακές κοινότητες στην Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...