Connect with us

Αναζήτηση

SPECIALS

Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Ορεινό Καπνιστό Κανιάκι από την Φάρμα Μόσχου

Την γκάµα του καινοτόµου ηµίσκληρου κίτρινου τυριού Κανιάκι της Φάρµας Μόσχου συµπληρώνει το «Ορεινό Καπνιστό Κανιάκι µε πιστοποιηµένο ξύλο Μηλιάς από βιολογική καλλιέργεια», το οποίο ήδη από τα πρώτα του βήµατα απέσπασε διεθνείς διακρίσεις ποιότητας και γεύσης.

Πρόκειται για το καινοτόµο προϊόν της εταιρείας µε έδρα την Καστοριά που παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα, µε πρόσµειξη λίγου γίδινου, σε αναλογία 90% και 10%, δηµιουργώντας µια νέα κατηγορία, για τα ελληνικά δεδοµένα, κίτρινου τυριού τετράµηνης ωρίµανσης, που τοποθετείται µεταξύ του Κασεριού και της Γραβιέρας. Επικεφαλής της Φάρµας τα δίδυµα αδέλφια Θωµάς, τεχνολόγος γάλακτος, και Χρήστος, κτηνίατρος, Μόσχος, που εκπροσωπούν την πέµπτη γενιά της οικογένειας, και εκτός από τη δηµιουργία του σύγχρονου τυροκοµείου, προχώρησαν στην καθετοποίηση της παραγωγής τους, δηµιουργώντας τη δική τους φάρµα µε περισσότερα από 1.000 ζώα στην περιοχή της Φωτεινής Καστοριάς, ενώ καλλιεργούν βιολογικές πρώτες ύλες για την παραγωγή ζωοτροφών.  Σηµειώνεται ότι η Φάρµα Μόσχου διαθέτει ολοκληρωµένη γκάµα βιολογικών προϊόντων όπως Μπάτζο, Ανθότυρο, Μυζήθρα, ενώ ο Θωµάς Μόσχος τιµήθηκε το 2023 µε το Ευρωπαϊκό Βραβείο καλύτερου άνδρα βιοκαλλιεργητή.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...