Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η εκτιμώμενη αύξηση παραγωγής τυροκομικών από ΗΠΑ αλλάζει τις παγκόσμιες δυναμικές

Η εκτιμώμενη σημαντική αύξηση παραγωγής τυριών και ορών γάλακτος στις ΗΠΑ έως και το 2026, αναμένeται να αυξήσει το αποτύπωμα της βιομηχανίας γαλακτοκομικών της χώρας στην παγκόσμια σκηνή για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της Rabobank.

Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση τυριού στις ΗΠΑ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, φτάνοντας το 2023 στην ανώτερη κατά κεφαλήν τιμή της όλων των εποχών, ενώ αναλυτές της αγοράς πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα του 2024, όσον αφορά τις εξαγωγές τυροκομικών της Αμερικής, ενδεχομένως να αποτελέσουν σημείο αναφοράς τα επόμενα χρόνια, λόγω της υψηλής διεθνούς ζήτησης. Παράλληλα, η αγορά για ορούς γάλακτος βιώνει εκκωφαντική ανάπτυξη, ελέω της αυξημένης ζήτησης για τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη, και σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών ωθούν την Αμερική στο να επενδύσει στην αύξηση των δυνατοτήτων παραγωγής της.

Βραχυπρόθεσμα, η ραγδαία αύξηση της παραγωγής γαλακτοκομικών των ΗΠΑ πιθανότατα θα φέρει μια αστάθεια στην αγορά, με σενάριο προσωρινής υπερπροσφοράς να έχει αντίκτυπο στις τιμές για τυροκομικά προϊόντα, με τη βιομηχανία να προσπαθεί να απορροφήσει τα έξτρα προϊόντα που θα εισαχθούν στην αγορά. Εντούτοις, οι ερευνητές τονίζουν ότι μπορεί η αυξημένη παραγωγή να οδηγήσει σε κάθοδο των εγχώριων τιμών, αλλά η άνοδος των εξαγωγών θα αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της.

Σε βάθος χρόνου, ο κλάδος των τυροκομικών στην άλλη μεριά του Ατλαντικού αναμένεται να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση για να εκμεταλλευτεί τις πρόσφατες καταναλωτικές τάσεις και να εδραιωθεί στην παγκόσμια αγορά. Στην ανάπτυξη του κλάδου αναμένεται συμβάλλει η ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση για γαλακτοκομικά προϊόντα στην Ασία και τη Λατινική Αμερική. Η στρατηγική επέκταση της παραγωγής, θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών διατηρώντας ανταγωνιστικές τιμές και βελτιώνοντας την προμηθευτική αλυσίδα.

Πληροφορίες από dairynews

Σχετικά Άρθρα

BRANDING

Οι διαδικασίες κατασκευής του νέου τυροκομείου αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Το νέο τυροκομείο θα έχει δυνατότητα επεξεργασίας 100 τόνων γάλακτος ημερησίως,...

REPORTS

«Χωρίς Χατζάκο, Μεβγάλ δεν υπάρχει». Με τη φράση αυτή, η Μαίρη Χατζάκου, «άνοιξε», το βράδυ του Σαββάτου 8 Μαρτίου, τη μεγάλη εκδήλωση για την...

REPORTS

Μέχρι την Παρασκευή 21 Μαρτίου θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις οι παραγωγοί κατά των αποτελεσμάτων του Μέτρου Εξισωτικής Αποζημίωσης, καθώς ολοκληρώθηκε για το έτος...

REPORTS

Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία από τις λίγες ελληνικές, οικογενειακές επιχειρήσεις που κατορθώνουν να φτάσουν στην τρίτη γενιά σημειώνοντας διαρκή ανάπτυξη και πρόοδο, στην Ελλάδα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...