Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εκοιμήθη ο Γιάννης Παυλόπουλος, ο αρτίστας της φέτας Καλαβρύτων

Μετά τη συνταξιοδότησή του το 1984, εργάστηκε στο Εργοστάσιο γαλακτοκομικών προϊόντων της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων ως αρχιμάστορας-τυροκόμος και συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και στην υψηλή ποιότητα των παραγομένων προϊόντων και ιδιαίτερα της περίφημης «φέτας Καλαβρύτων».

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 98 ετών, ο Γιάννης Παυλόπουλος, ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα στην περιοχή των Καλαβρύτων. Ενας πραγματικός αρτίστας της φέτας Καλαβρύτων, με ανεκτίμητη προσφορά στη διατήρηση της παραδοσιακής τέχνης της τυροκομίας.

Γεννήθηκε στα Ανω Σουδενά το 1924. Αρχικά ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία και στη συνέχεια με την τυροκομία, αποκτώντας και ιδιόκτητο τυροκομείο. Μετά τη συνταξιοδότησή του το 1984, εργάστηκε στο Εργοστάσιο γαλακτοκομικών προϊόντων της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων ως αρχιμάστορας-τυροκόμος και συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και στην υψηλή ποιότητα των παραγομένων προϊόντων και ιδιαίτερα της περίφημης «φέτας Καλαβρύτων». Με τη σύζυγό του Μαριγώ Κατσαρδή απέκτησαν τρία παιδιά: την Κωνσταντίνα, την Αδαμαντία και τον Παναγιώτη.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής είχε ενταχθεί στις τάξεις του ΕΛΑΣ. Η κηδεία του έγινε την Τρίτη 15/02/2022 στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Καλάβρυτα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο συνεταιριστικός γαλακτοκομικός κολοσσός FrieslandCampina συνεργάστηκε με τη Lidl και το πρόγραμμα ReGeNL του Ολλανδικού Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης για ένα πιλοτικό έργο αναγεννητικής γεωργίας...

REPORTS

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λιντς προχώρησαν στην δημοσιοποίηση μιας ψηφιακής εκδοχής του αρχαιότερου αγγλικού βιβλίου γύρω από το τυρί, το οποίο χρονολογείται κοντά...

REPORTS

Το πρώτο πιστοποιητικό IFS ESG απέκτησε μέσω του κορυφαίου φορέα επιθεώρησης και πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) η βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος Μπίζιος Α.Ε..

REPORTS

Νέα ώθηση στην επισιτιστική πολιτική της ΕΕ που θα αξιοποιεί την κτηνοτροφία ζητούν από την Κομισιόν 125 ευρωπαϊκές οργανώσεις που αντιπροσωπεύουν όλο το φάσμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...