Μια εταιρεία που εδρεύει στο αρχαίο ∆ίον, στους πρόποδες του Ολύµπου, και ασχολείται µε την παραγωγή, µεταποίηση, συσκευασία και πώληση τυροκοµικών προϊόντων από το 1978, αξιοποιώντας τις παραδοσιακές µεθόδους τυροκόµησης των Σαρακατσάνων προγόνων. Η εταιρεία συλλέγει σε καθηµερινή βάση πρόβειο και γίδινο γάλα, το οποίο προέρχεται από επιλεγµένες φάρµες, τα κοπάδια των οποίων βόσκουν στους πρόποδες του Ολύµπου. Το γάλα µεταφέρεται στο σύγχρονο ιδιόκτητο τυροκοµείο της εταιρείας όπου υπόκειται σε ποιοτικό έλεγχο από πιστοποιηµένο χηµείο προκειµένου να διασφαλιστεί η ανώτερη ποιότητα των προϊόντων, στη συνέχεια παστεριώνεται και ξεκινά η επεξεργασία του για τη µεταποίηση σε διάφορα προϊόντα. Μετά την παρέλευση του καθορισµένου χρόνου ωρίµανσης, τα προϊόντα διανέµονται στην εγχώρια αγορά από το καταρτισµένο προσωπικό και τον ιδιόκτητο σύγχρονο στόλο φορτηγών οχηµάτων της εταιρείας.
REPORTS
Ξεχωρίζει στις επιλογές του Τυροκόμου το Κασέρι ΠΟΠ μακράς ωρίμανσης Καραμήτρος
Από πρόβειο γάλα, αρωµατικό και βουτυρένιο, ελαφρώς αλµυρό, πικάντικο και πιπεράτο, µε πολύπλοκη επίγευση είναι το µακράς ωρίµανσης ΠΟΠ Κασέρι της Τυροκοµικά Καραµήτρος.
Σχετικά Άρθρα
REPORTS
Ξεκίνησε τη διαδροµή της το 1952 και έκτοτε η εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές µεθόδους παραγωγής Φέτας και οµοειδών τυριών, ώστε να...
BRANDING
Τυριά που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς παρασκευάζει εδώ και πάνω από 80 χρόνια το Τυροκομείο Μενιουδάκη.
REPORTS
Eναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο συνιστούν, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εμπειρία και της φετινής αναζήτησης της...
REPORTS
Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...
Διαβάστε επίσης
REPORTS
Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.
Χωρίς κατηγορία
Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...
REPORTS
Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.
REPORTS
Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...