Τα ποσά θα δοθούν ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού, πρόβειου και αίγειου γάλακτος, παραγόμενου στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, που προορίζεται για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών και γιαούρτη.
Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στη διαύγεια, για το 2023, τα ποσά που θα δοθούν ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού, πρόβειου και αίγειου γάλακτος, παραγόμενου στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, που προορίζεται για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών και γιαούρτης, έχουν ως εξής:
α) σε 44,31 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού γάλακτος,
β) σε 50,65 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο αίγειου γάλακτος,
γ) σε 69,64 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο πρόβειου γάλακτος.
Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 4.337.000 ευρώ, εκ του οποίου το ποσό των 3.790.000 ευρώ καλύπτεται από ενωσιακή χρηματοδότηση και το ποσό των 547.000 ευρώ από εθνική χρηματοδότηση.