Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η πρώτη φέτα σε οινολάσπες από την οινοποιία Ελασσόνας και το τυροκομείο Γιώτσα

Ένα πρωτοποριακό γαλακτοκομικό προϊόν είχαν την ευκαιρία να γευτούν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 20 Μαΐου στον φιλόξενο χώρο του Οινοποιείου Ελασσόνας Γ. Λόλας- Γ. Φτίκας στο πλαίσιο του καλέσματος «Ψηφίζουμε Κρασί».

Η αυθεντική Φέτα Ελασσόνας, μετά την τρίμηνη ωρίμανσή της, βυθίστηκε σε οινολάσπες βιολογικών σταφυλιών στα πρότυπα άλλων ελληνικών τυριών με το κόκκινο κρασί που χρησιμοποιήθηκε να προέρχεται από βιολογικό αμπελώνα που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου και τη Φέτα από αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής. Πρόκειται για μια συνεργασία του Οινοποιείου Ελασσόνας Γ. Λόλας- Γ. Φτίκας με το τυροκομείο Γιώτσα και συγκεκριμένα η ιδέα γεννήθηκε από τα παιδιά των δύο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, τη Δέσποινα Λόλα (φωτό επάνω) και τον Χαράλαμπο Γιώτσα. Η μακροχρόνια φιλία τους έφερε αυτή τη συνεργασία, δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο και πρωτοποριακό προϊόν. Η Φέτα με οινολάσπες, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό, ήταν η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς και αποτελέσε μια εξαιρετική γευστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...