Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Διάκριση στο World Cheese Awards η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. του Πιτταρά

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. από το “Τυροκομείο Πιτταράς” ανακηρύχθηκε ως το Καλύτερο Ελληνικό Τυρί για το 2024 στο World Cheese Awards 2024, που έγινε φέτος στο Βιζέου της Πορτογαλίας.

Η φετινή συμμετοχή του τυροκομείου «Πιτταράς» με το θαυμαστό τυρί Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά έλαβε το βραβείο του Καλύτερου Ελληνικού Τυριού για το 2024 στο διαγωνισμό World Cheese Awards 2024, που έγινε φέτος στο Βιζέου της Πορτογαλίας. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς του κλάδου, με συμμετοχές μεγάλων και μικρών παραγωγών από όλο τον κόσμο.

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 4.786 τυριά από 47 χώρες που δοκιμάστηκαν από 240 ειδικούς διεθνούς εμβέλειας. ‘Όπως αναφέρει ο κ. Νικόλας Πιτταράς «Η νέα αυτή τιμητική διάκριση, μας εμψυχώνει και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την άοκνη προσπάθειά μας για παραγωγή τυριών άριστης ποιότητας, ακολουθώντας ταυτόχρονα τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές σε σχέση με την ευζωία των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος».

Δείτε τη συμμετοχή του τυροκομείου «Πιτταράς» στο World Cheese Awards 2024 ΕΔΩ

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μετά την αξιολόγηση 4.786 τυριών από 47 χώρες, το πορτογαλικής προέλευσης Queijo de Ovelha Amanteigado που παρασκευάζεται από την Quinta do Pomar κατέκτησε την...

REPORTS

Στην πρώτη δεκάδα της λίστας του Taste Atlas με τα 100 καλύτερα τυριά του κόσμου για το 2023 συμπεριελήφθη, ξανά, η Π.Ο.Π. Γραβιέρα Νάξου.

REPORTS

Τα World Cheese Awards είδαν ειδικούς από όλο τον κόσμο να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τον φετινό πρωταθλητή.

REPORTS

Από τον σπόρο στο ράφι η κτηνοτροφική μονάδα του Νικόλα Πιτταρά στις Μέλανες Νάξου.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...