Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η βαρελίσια Φέτα Καλαβρύτων γιορτάζει τα 50 της χρόνια

Ο αγροτικός συνεταιρισμός Καλαβρύτων γιορτάζει τα 50 χρόνια παραγωγής βαρελίσιας φέτας. Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27η Μαρτίου στο σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων στο πλαίσιο της οποίας θα δόθηκαν κεράσματα Φέτας αλλά και ζεστού τραχανά με μους φέτας.

Η γέννηση του παραδοσιακού προϊόντος με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης έγινε στο τυροκομείο του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων το 1972 . Με τη συγκεκριμένη επέτειο σηματοδοτούνται 50 χρόνια αγνών πρώτων υλών από τις μικρές ορεινές φάρμες των 1.100 παραγωγών του Συνεταιρισμού, 50 χρόνια παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής.

Εδώ και 50 χρόνια, ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα από αιγοπρόβειο γάλα που προέρχεται από τις ορεινές φάρμες των κτηνοτρόφων-παραγωγών μας, και γράφει τη δική του μοναδική ιστορία στον τομέα της τυροκομίας και γαλακτοκομικών προϊόντων στη Ελλάδα.

Το προϊόν έχει καταστεί η νο1 φέτα σε πωλήσεις σε κορυφαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ, όπου διατίθεται αποκλειστικά, έχοντας διαμορφώσει μία σχέση εμπιστοσύνης 50 Χρόνων όπως και με όλους τους συνεργάτες του Συνεταιρισμού. Σημειώνεται ότι με το ποιοτικό φρέσκο γάλα που συλλέγει καθημερινά από τους παραγωγούς του, ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων προσφέρει επίσης εξαιρετικής ποιότητας γίδινο τυρί, ξηρή μυζήθρα, αφίρι, αλειφοτύρι (αλειφώδες τυρί με φέτα ΠΟΠ) και βούτυρο λιωμένο.

Μάλιστα, εδώ και τρία χρόνια, ξεκίνησε να παράγει με την ίδια ποιότητα τη νέα σειρά γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας: παραδοσιακό πρόβειο και κατσικίσιο γιαούρτι και -σε συνεργασία και με τους αγελαδοτρόφους της περιοχής-φρέσκο αγελαδινό γάλα (πλήρες & ελαφρύ), κρέμα βανίλια, ρυζόγαλο, γραβιέρα αγελαδινή.

Όπως έγινε γνωστό σε συνέχεια της σταθερής ανάπτυξης και ισχυρής θέσης που κατακτήσει με την φέτα ΠΟΠ στην ελληνική αγορά, ο Συνεταιρισμός έχει ξεκινήσει ήδη την τοποθέτησή της και επέκταση στις αγορές εξωτερικού, έχοντας σαν κατεύθυνση και στόχο ανάπτυξης την ενίσχυση της προσπάθειας των εξαγωγών με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Σχετικά Άρθρα

FARMING

Σε ρυθμούς Mont d’ Or κινείται και επίσημα η Γαλλία με την σεζόν του ιδιαίτερου τυριού, που παρασκευάζεται μόνο από 11 εργοστάσια παγκοσμίως, να...

BRANDING

Γαλλικό αέρα απέκτησε το τυροκομείο Ζωζεφίνος στην Σύρο που υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του την εκπομπή Echappees Belles και την chef του εστιατορίου Evi Evane,...

REPORTS

Σε προληπτική ανάκληση μπουκαλιών πλήρους γάλακτος προχώρησε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ελέω της πιθανότητας πτώσης ρινισμάτων πλαστικού εντός της φιάλης σε περίπτωση απότομου χειρισμού...

REPORTS

Νέα διοίκηση απέκτησε το Σωματείο Τυροπαραγωγών και Παραγωγών Προϊόντων Γάλακτος Μακεδονίας Θράκης. Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Αυγούστου, το νέο Δ.Σ. της...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...