Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά τυριού αναμένεται να εκτιναχθεί έως το 2032 με ρυθμό ανάπτυξης 5,5%

Η αγορά τυριού προβλέπεται να σημειώσει αισθητή άνοδο, με αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,5% κατά την περίοδο 2023-2032, καθώς η τεχνολογική εξέλιξη και οι αλλαγές στις προτιμήσεις των καταναλωτών διαμορφώνουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον ανάπτυξης, σύμφωνα με έρευνα.

Τεχνολογικές καινοτομίες στην παραγωγή τυριού που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών για ευκολία και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, καθώς και η ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών τροφίμων, συμβάλλουν στην επέκταση της αγοράς. Επιπλέον, η έρευνα τονίζει την αποδοχή των δυτικών διατροφικών προτύπων ως καθοριστικό παράγοντα που διαμορφώνει τη ζήτηση των καταναλωτών στην αγορά τυριού.

Η ανάλυση της αγοράς με βάση την πηγή, τον τύπο, το προϊόν, τη μορφή και το κανάλι διανομής παρέχει μια πλήρη προοπτική σχετικά με τις διαφορετικές προτιμήσεις των καταναλωτών και τα καταναλωτικά πρότυπα. Το αγελαδινό γάλα, που αναγνωρίζεται για την καθολικότητά του, πρωτοστατεί στις προτιμήσεις, ενώ το φυσικό τυρί αναδεικνύεται ως ο κυρίαρχος τύπος, ωφελούμενο από την τάση των καταναλωτών προς την αυθεντικότητα και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Η δημοφιλία της μοτσαρέλας παραμένει επίσης σταθερή. Η γεωγραφική ανάλυση δείχνει την υπεροχή της Ευρώπης στην αγορά, με την πλούσια τυροκομική κληρονομιά και τις καινοτόμες τεχνικές παραγωγής.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το 7ο τεύχος του Τυροκόμου

 

Ανταγωνιστικό περιβάλλον αγοράς

Το ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς διαμορφώνεται από τους στρατηγικούς ελιγμούς των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου, οι οποίες διευρύνουν τα χαρτοφυλάκια προϊόντων τους και υιοθετούν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. Δίνοντας έμφαση στη διαφοροποίηση της επωνυμίας και την άνοδο στα πρότυπα ποιότητας, προσαρμόζονται επιδέξια στις συνεχώς εξελισσόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών και στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι τελευταίες εξελίξεις αναδεικνύουν προληπτικές προσεγγίσεις στη διαφοροποίηση των προϊόντων και τις συνεργασίες με στόχο την αξιοποίηση των ευκαιριών της αγοράς.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε σημαντική αύξηση της παραγωγής έως το 2026 θα οδηγήσουν οι επενδύσεις στην παραγωγική ικανότητα τυριού και ορού γάλακτος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μία...

REPORTS

Την απόφαση της να προβεί σε επενδύσεις βιωσιμότητας ύψους πάνω από 80 εκατ. ευρώ στις εγκαταστάσεις της στη Νέα Ζηλανδία, εντός των επόμενων 18...

REPORTS

H κατάσταση στον γαλακτοκομικό τομέα της ΕΕ είναι αρκετά δύσκολη, ειδικά με τις νέες πολιτικές και εμπορικές συνθήκες που δημιουργούνται από την αλλαγή στην...

REPORTS

Νέα δεδομένα για τη χρήση σκόνης γάλακτος στο χαλλούμι αποκαλύπτει το ερευνητικό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ, του Γενικού Χημείου και του Τμήματος Γεωργίας στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...