Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το 2027 αναμένεται να ανοίξει το νέο εργοστάσιο για mozzarella αξίας 210 εκατ. της Arla

Ως το 2027 αναμένεται να είναι λειτουργικό το νέο εργοστάσιο παραγωγής mozzarella της Arla Foods στο Devon της Αγγλίας, με τον βρετανικό κολοσσό στο χώρο των γαλακτοκομικών να ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του. Η επένδυση αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες της εταιρείας διαχρονικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ως μέρος αυτή της επένδυσης, το εργοστάσιο Taw Valley Creamery της Arla θα ανανεωθεί με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, μέσω του οποίου η εταιρεία θα μπορεί να εξάγει mozzarella παγκοσμίως, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή πίτσας. Παράλληλα, με το άνοιγμα του νέου εργοστασίου θα ανοίξουν περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Πέρα από την έναρξη εργασιών στο νέο εργοστάσιο η Arla ανακοίνωσε και τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2024, όπου επιβεβαίωσε ότι προχώρησε σε επενδύσεις ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ σ’ αξία. Ακόμα, ο γαλακτοκομικός κολοσσός επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε επένδυση 105 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της στο Lockerbie προκειμένου να συνεχίσει την ανάπτυξη της στο Ηνωμένο Βασίλειο και να υποστηρίξει τους Βρετανούς κτηνοτρόφους.

Τέλος, αναφορικά με τις νέες επενδύσεις ο γενικός διευθυντής της Arla Foods UK, Bras Padberg, δήλωσε ότι: «Η επένδυση μας στο εργοστάσιο στην Taw Valley είναι ενδεικτική της δέσμευσης μας να συνεχίσουμε να αλλάζουμε το σκηνικό στην Αγγλία, και της στήριξης μας για τη διασφάλιση του μέλλοντος της βρετανικής βιομηχανίας γαλακτοκομικών. Είμαστε ήδη ένας από τους σημαντικότερους “παίκτες” στην παγκόσμια αγορά mozzarella, αλλά με την επένδυση αυτή μπορούμε να διασφαλίσουμε την καλύτερη τιμή γάλακτος για τους κτηνοτρόφους συνεργάτες μας».

Πληροφορίες από dairyindustries.com

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή μειώνει τη διαθεσιμότητα και τη διατροφική αξία των τροφών που καταναλώνουν οι αγελάδες, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να στρέφονται σε εναλλακτικές...

REPORTS

Μια ουσιαστική συνάντηση για τη χάραξη πολιτικής στον γαλακτοκομικό τομέα της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Luxlait στο Λουξεμβούργο.

REPORTS

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λιντς προχώρησαν στην δημοσιοποίηση μιας ψηφιακής εκδοχής του αρχαιότερου αγγλικού βιβλίου γύρω από το τυρί, το οποίο χρονολογείται κοντά...

REPORTS

Η ελληνική παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που επηρεάζουν τις εξαγωγές. Από τη μείωση της αυτάρκειας, έως τον ανταγωνισμό για την παραδοσιακή φέτα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...