Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αφιερωμένος στο κατσικίσιο τυρί ο Αύγουστος στην Αμερική

Εν μέσω της πανώλης αιγοπροβάτων που δοκιμάζει τους κτηνοτρόφους στη χώρα μας, πιο εύθυμο είναι το κλίμα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, με την Αμερική να γιορτάζει τον Διεθνή Μήνα Κατσικίσιου Τυριού.

Ο Διεθνής Μήνας Κατσικίσιου Τυριού έχει μακρά ιστορία και ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1998 από την American Cheese Society (ACS), τον μεγαλύτερο οργανισμό εκπροσώπησης των Αμερικάνων παραγωγών με περισσότερα από 2.400 μέλη, με σκοπό να αναδείξει τα οφέλη του κατσικίσιου τυριού στα μάτια των καταναλωτών και έκτοτε έχει αγκαλιαστεί από τους παραγωγούς και τους καταναλωτές στις ΗΠΑ.

Στα πλαίσια του National Goat Cheese Month, συναντώνται διάφορες πρωτοβουλίες από πολλές εταιρείες της Αμερικής. Μια εξ αυτών είναι και η LaClare Creamery, η οποία μέσω κληρωτίδας χαρίζει ουσιαστικά μια ετήσια προμήθεια, δηλαδή 52 μπλοκ τυριού, με τον διευθυντή πωλήσεων του τυροκομείου, Patrick Considine, να δηλώνει πως η επιχείρηση πάντα γιορτάζει το συγκεκριμένο εγχείρημα και φέτος ήθελε να μοιραστεί αυτή τη χαρά με το κοινό της.

Για την αξία του κατσικίσιου τυριού, με σημαντικό εκπρόσωπο την δικιά μας φέτα, δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Με κληρονομιά που φτάνει μέχρι την αρχαία Ελλάδα, το κατσικίσιο τυρί είναι ιδιαίτερα αγαπητό ανά τον κόσμο, ως μια πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το αγελαδινό, αφού εμπεριέχει σημαντικά λιγότερα λιπαρά, χοληστερόλη και θερμίδες. Πλέον συναντάται σχεδόν παντού, με τα διάφορα είδη να έχουν πλήθος εφαρμογών (για παράδειγμα η φέτα στην σαλάτα, το gouda στην πίτσα και τα ζυμαρικά).

Με πληροφορίες από national day calendar, American cheese society και LaClare Creamery

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο συνεταιριστικός γαλακτοκομικός κολοσσός FrieslandCampina συνεργάστηκε με τη Lidl και το πρόγραμμα ReGeNL του Ολλανδικού Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης για ένα πιλοτικό έργο αναγεννητικής γεωργίας...

REPORTS

Στο συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2025, τονίστηκε ότι υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα κτηνοτροφίας, τα οποία χρειάζονται ευέλικτα εργαλεία στήριξης ώστε...

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή μειώνει τη διαθεσιμότητα και τη διατροφική αξία των τροφών που καταναλώνουν οι αγελάδες, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να στρέφονται σε εναλλακτικές...

REPORTS

Μια ουσιαστική συνάντηση για τη χάραξη πολιτικής στον γαλακτοκομικό τομέα της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Luxlait στο Λουξεμβούργο.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...