Ο Διεθνής Μήνας Κατσικίσιου Τυριού έχει μακρά ιστορία και ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1998 από την American Cheese Society (ACS), τον μεγαλύτερο οργανισμό εκπροσώπησης των Αμερικάνων παραγωγών με περισσότερα από 2.400 μέλη, με σκοπό να αναδείξει τα οφέλη του κατσικίσιου τυριού στα μάτια των καταναλωτών και έκτοτε έχει αγκαλιαστεί από τους παραγωγούς και τους καταναλωτές στις ΗΠΑ.
Στα πλαίσια του National Goat Cheese Month, συναντώνται διάφορες πρωτοβουλίες από πολλές εταιρείες της Αμερικής. Μια εξ αυτών είναι και η LaClare Creamery, η οποία μέσω κληρωτίδας χαρίζει ουσιαστικά μια ετήσια προμήθεια, δηλαδή 52 μπλοκ τυριού, με τον διευθυντή πωλήσεων του τυροκομείου, Patrick Considine, να δηλώνει πως η επιχείρηση πάντα γιορτάζει το συγκεκριμένο εγχείρημα και φέτος ήθελε να μοιραστεί αυτή τη χαρά με το κοινό της.
Για την αξία του κατσικίσιου τυριού, με σημαντικό εκπρόσωπο την δικιά μας φέτα, δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Με κληρονομιά που φτάνει μέχρι την αρχαία Ελλάδα, το κατσικίσιο τυρί είναι ιδιαίτερα αγαπητό ανά τον κόσμο, ως μια πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το αγελαδινό, αφού εμπεριέχει σημαντικά λιγότερα λιπαρά, χοληστερόλη και θερμίδες. Πλέον συναντάται σχεδόν παντού, με τα διάφορα είδη να έχουν πλήθος εφαρμογών (για παράδειγμα η φέτα στην σαλάτα, το gouda στην πίτσα και τα ζυμαρικά).
Με πληροφορίες από national day calendar, American cheese society και LaClare Creamery