Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αφιερωμένος στο κατσικίσιο τυρί ο Αύγουστος στην Αμερική

Εν μέσω της πανώλης αιγοπροβάτων που δοκιμάζει τους κτηνοτρόφους στη χώρα μας, πιο εύθυμο είναι το κλίμα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, με την Αμερική να γιορτάζει τον Διεθνή Μήνα Κατσικίσιου Τυριού.

Ο Διεθνής Μήνας Κατσικίσιου Τυριού έχει μακρά ιστορία και ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1998 από την American Cheese Society (ACS), τον μεγαλύτερο οργανισμό εκπροσώπησης των Αμερικάνων παραγωγών με περισσότερα από 2.400 μέλη, με σκοπό να αναδείξει τα οφέλη του κατσικίσιου τυριού στα μάτια των καταναλωτών και έκτοτε έχει αγκαλιαστεί από τους παραγωγούς και τους καταναλωτές στις ΗΠΑ.

Στα πλαίσια του National Goat Cheese Month, συναντώνται διάφορες πρωτοβουλίες από πολλές εταιρείες της Αμερικής. Μια εξ αυτών είναι και η LaClare Creamery, η οποία μέσω κληρωτίδας χαρίζει ουσιαστικά μια ετήσια προμήθεια, δηλαδή 52 μπλοκ τυριού, με τον διευθυντή πωλήσεων του τυροκομείου, Patrick Considine, να δηλώνει πως η επιχείρηση πάντα γιορτάζει το συγκεκριμένο εγχείρημα και φέτος ήθελε να μοιραστεί αυτή τη χαρά με το κοινό της.

Για την αξία του κατσικίσιου τυριού, με σημαντικό εκπρόσωπο την δικιά μας φέτα, δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Με κληρονομιά που φτάνει μέχρι την αρχαία Ελλάδα, το κατσικίσιο τυρί είναι ιδιαίτερα αγαπητό ανά τον κόσμο, ως μια πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το αγελαδινό, αφού εμπεριέχει σημαντικά λιγότερα λιπαρά, χοληστερόλη και θερμίδες. Πλέον συναντάται σχεδόν παντού, με τα διάφορα είδη να έχουν πλήθος εφαρμογών (για παράδειγμα η φέτα στην σαλάτα, το gouda στην πίτσα και τα ζυμαρικά).

Με πληροφορίες από national day calendar, American cheese society και LaClare Creamery

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στα 662,3 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να φτάσει η αξία της παγκόσμιας αγοράς της φέτας Π.Ο.Π., μέχρι το 2033, ακολουθώντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6,8% για...

REPORTS

Η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, πιστή στο όραμά της να προβάλλει δυναμικά την ελληνική διατροφική κληρονομιά σε ολόκληρο τον κόσμο, επεκτείνει τις δραστηριότητές της...

REPORTS

Οι Γερμανοί καταναλωτές είναι δεκτικοί στο να δοκιμάσουν γαλακτοκομικά προϊόντα ακριβούς ζύμωσης, όπως δείχνει νέα έρευνα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Gottingen.

REPORTS

Η παραγωγή τυριού της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αυξηθεί κατά 1% εντός του 2024 και θα αγγίξει τους 10,5 εκατομμύρια τόνους, όπως δείχνει έρευνα της...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...