Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εκοιμήθη ο Γιάννης Παυλόπουλος, ο αρτίστας της φέτας Καλαβρύτων

Μετά τη συνταξιοδότησή του το 1984, εργάστηκε στο Εργοστάσιο γαλακτοκομικών προϊόντων της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων ως αρχιμάστορας-τυροκόμος και συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και στην υψηλή ποιότητα των παραγομένων προϊόντων και ιδιαίτερα της περίφημης «φέτας Καλαβρύτων».

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 98 ετών, ο Γιάννης Παυλόπουλος, ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα στην περιοχή των Καλαβρύτων. Ενας πραγματικός αρτίστας της φέτας Καλαβρύτων, με ανεκτίμητη προσφορά στη διατήρηση της παραδοσιακής τέχνης της τυροκομίας.

Γεννήθηκε στα Ανω Σουδενά το 1924. Αρχικά ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία και στη συνέχεια με την τυροκομία, αποκτώντας και ιδιόκτητο τυροκομείο. Μετά τη συνταξιοδότησή του το 1984, εργάστηκε στο Εργοστάσιο γαλακτοκομικών προϊόντων της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων ως αρχιμάστορας-τυροκόμος και συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και στην υψηλή ποιότητα των παραγομένων προϊόντων και ιδιαίτερα της περίφημης «φέτας Καλαβρύτων». Με τη σύζυγό του Μαριγώ Κατσαρδή απέκτησαν τρία παιδιά: την Κωνσταντίνα, την Αδαμαντία και τον Παναγιώτη.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής είχε ενταχθεί στις τάξεις του ΕΛΑΣ. Η κηδεία του έγινε την Τρίτη 15/02/2022 στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Καλάβρυτα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η τυροκομική εταιρεία Κίσσας από το Μουζάκι Καρδίτσας απέσπασε πριν από μερικές ημέρες μια σπουδαία, διεθνή διάκριση: κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο στον έγκυρο διαγωνισμό World Cheese Awards...

REPORTS

Οι γαλακτοκομικές φάρμες στην Λιθουανία ξεκινούν σιγά σιγά να χρεοκοπούν καθώς η οικονομική κατάσταση σε ολόκληρη τη βιομηχανία παραμένει δύσκολη, όπως εξήγησε ο Jonas...

REPORTS

Τα World Cheese Awards είδαν ειδικούς από όλο τον κόσμο να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τον φετινό πρωταθλητή.

REPORTS

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν οι διεθνείς αγορές γαλακτοκομικών προϊόντων θα ανακάμψουν στα επίπεδα pre-crash φέτος», ανέφεραν διεθνείς αναλυτές γαλακτοκομικών προϊόντων στους...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...